h

SP Breda gematigd tevreden

3 maart 2011

SP Breda gematigd tevreden

De SP in Breda is gematigd tevreden met de 11,6% die de partij bij de Provinciale verkiezingen haalt. Natuurlijk een flink verlies ten opzichte van het hoogtepunt van maart 2007, maar een flinke verbetering ten opzichte van de landelijke verkiezingen die weer een vooruitgang waren ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen. SP-voorzitter Johan Kwisthout: "De stijgende lijn die is ingezet blijft doorgaan, en dat is mooi. Voor het eerst in de historie zijn we in Breda groter dan het traditioneel almachtige CDA. We hebben er als afdeling ook keihard voor geknokt in de campagne en dan is dit resultaat toch een opsteker voor onze actieve leden. Omgerekend naar raadszetels zouden we van drie naar zeker vier en wellicht vijf gaan, hoewel dat natuurlijk een beetje appels met peren vergelijken is. Al met al mogen we tevreden zijn."

U bent hier