h

Dag van de Scootmobiel groot succes!

24 februari 2011

Dag van de Scootmobiel groot succes!

Zo'n twintig scootmobiels kwamen op donderdag 24 februari naar het Stadskantoor in Breda om een toeterprotest te laten horen tegen de eigen bijdrage die de gemeente met terugwerkende kracht wil vragen van gebruikers met een scootmobiel. Nog steeds is onduidelijk wie welke bedragen moet gaan betalen.

De scootmobielers gaan het Stadskantoor binnen

De SP en de aanwezige actievoerders spraken zich uit tegen de eigen bijdrage. "Niemand is voor zijn plezier afhankelijk van een scootmobiel om nog enigszins mobiel te zijn. Liever waren deze mensen gewoon te voet of met de fiets gekomen, als ze dat hadden gekund. Het is onrechtvaardig om die mensen nog eens extra te straffen met een eigen bijdrage. Het is gewoon een kwestie van fatsoen in de samenleving om ervoor te zorgen dat ook mensen met een handicap volwaardig mee kunnen draaien in onze maatschappij, aldus SP-raadslid en initiatiefnemer van de actie Maurice Spapens.

U bent hier