h

SP wil duidelijkheid over restauratie Heilig Hartkerk

7 januari 2011

SP wil duidelijkheid over restauratie Heilig Hartkerk

Via de lokale media en vanuit de gemeenschap ontvingen wij recentelijk verontrustende berichten met betrekking tot de al dan niet aangevangen restauratie van de Heilig Hartkerk. Eén van de voorwaarden voor de provinciale subsidie was dat er 1 januari 2011 begonnen zou worden. Het is niet duidelijk of dat inmiddels ook is gebeurd. Bovendien bestaat er onduidelijkheid over de omvang van de restauratie en daarmee samenhangend de plannen van eigenaar Woonzorg.

Vandaar dat de SP de volgende vragen aan het college van B en W heeft gesteld:

  1. Is de restauratie van de Heilig Hartkerk daadwerkelijk voor 1 januari 2011 aangevangen? Indien ja, welke concrete activiteiten hebben er plaats gevonden? Indien nee, wat is hiervoor de reden?
  2. Is aan alle eisen voldaan die door de provincie gesteld werden om de subsidie van twee miljoen euro te ontvangen? Indien nee, loopt hierdoor de subsidieverstrekking gevaar?
  3. Wat zijn de plannen van eigenaar Woonzorg met de Heilig Hartkerk? Het volledig restaureren van de Heilig Hartkerk of alleen de voorgevel en toren?
  4. Is een eventuele sloop van een gedeelte van de Heilig Hartkerk niet in strijd met de status van Rijksmonument die de kerk heeft? Of is dit wellicht in strijd met de voorwaarden die de provincie stelt aan de verstrekking van de subsidie? Indien ja, brengt dit de subsidieverstrekking in gevaar? Indien nee, waarom niet?
  5. Klopt het dat de bouwplannen onder andere de demontage en tijdelijke verplaatsing van de toren omvatten? Indien ja, welke garanties zijn er dat er tijdens de uitvoering van dergelijk riskante manoeuvres geen onherstelbare schade aan de Heilig Hartkerk aangericht wordt?
  6. Is het college samen met ons van mening dat de restauratie van de Heilig Hartkerk de hele kerk moet omvatten en niet slechts de voorgevel en toren? Indien ja, hoe gaat het college zich voor inspannen? Indien nee, waarom niet?

U bent hier