h

SP Breda in actie bij de BSW

8 november 2010

SP Breda in actie bij de BSW

De SP in Breda voerde vanochtend actie bij de poort van de BSW. Zij zijn het niet eens met de plannen van het nieuwe kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren. De plannen om 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten direct van tafel. SP raadslid Joyce van der Sanden: ‘Mensen met een arbeidsbeperking horen bij de BSW aan het werk en niet thuis achter de geraniums. Zij moeten niet de rekening van de crisis gaan betalen’.

BSW 8-11-10
Foto: Erland van de Wal

De actie werd goed ontvangen door de werknemers en de leiding van de BSW. Er zal vanuit de BSW zeker een bus afreizen naar Den Bosch op 27 november. Daar is die dag een landelijke demonstratie onder het motto Armoede werk niet. Van der Sanden:’ Goed om te zien dat de mensen strijdbaar zijn. Ze pikken het niet dat er zo met ze omgesprongen wordt’.

BSW 8-11-10
Foto: Erland van de Wal

De SP Breda regelt bussen. Iedereen die mee wil naar de actie op zaterdag 27ste november kan zich opgeven via joyce@spbreda.nl of een telefoontje naar 076-5294332.

Zie ook www.armoedewerktniet.nl

BSW 8-11-10
Foto: Erland van de Wal BSW 8-11-10
Foto: Erland van de Wal

www.armoedewerktniet.nl

U bent hier