h

Armoede werkt niet!

5 november 2010

Armoede werkt niet!

De plannen van het nieuwe kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten direct van tafel. Armoede werkt niet! Hierdoor zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen. De SP wil juist goede opleidingen, goede begeleiding, echte banen en een fatsoenlijk inkomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat wordt door het nieuwe kabinet te grabbel gegooid. Korting op het inkomen en schrappen van banen in de sociale werkvoorziening zal hen veroordelen tot een leven in armoede.

Raadslid Joyce van der Sanden: “Op maandag 8 november staan we ’s morgens om 7.30 uur bij de poort van de BSW om te praten met de mensen daar. We roepen ze op zich te verzetten tegen de plannen van dit kabinet. Ze kunnen dit doen door de petitie te tekenen of door hun verhaal te vertellen op meldpunt www.armoedewerktniet.nl. Hier kan men dit kabinet vertellen wat ze allemaal kapot maken als deze plannen doorgaan of waar men tegenaan loopt bij het vinden van werk.”

De SP roept BSW-ers ook op om deel te nemen aan de landelijke manifestatie om te protesteren tegen de forse bezuinigingen op mensen met een arbeidsbeperking. Deze vindt plaats op zaterdag 27 november 2010 in de Brabanthallen in Den Bosch.

De eisen van de SP zijn:

  • geen banen schrappen maar banen scheppen
  • geen ontslagen bij de sociale werkvoorziening
  • geen verlaging van uitkeringen
  • niet verdienen onder het minimumloon
  • goede opleidingen, goede begeleiding

www.armoedewerktniet.nl

Volg SP Breda

U bent hier