h

Waar zijn ze?

23 oktober 2010

Waar zijn ze?

Afgelopen vrijdag waren ze er weer niet bij, de onzichtbare dakloze jongeren. SP Raadslid Maurice Spapens probeerde een tweede poging om samen met een aantal van hen een petitie aan de burgemeester aan te bieden. Het lot van de jongeren gaat de SP zeer aan het hart. volgens de Stichting Zwerfjongeren Nederland blijken er landelijk ook steeds meer te zijn. ‘Ik vind dat de gemeente extra alert moet zijn en die jongeren zo snel mogelijk van straat moet halen.’, zegt Spapens. ‘ In een rijke stad als Breda zouden geen jongeren hoeven te zwerven.

De petitie is inmiddels omgebouwd tot artikel 41 vragen want de Spapens wil wel heel graag snel van Burgemeester en Wethouders horen hoe ze die jongeren in beeld gaan krijgen en vooral hoe de opvang en begeleiding terug de samenleving in is geregeld. In Breda zijn nu al wel een aantal opvangplekken voor dak en thuisloze jongeren. Er gaan hardnekkige geruchten dat een ervan, De Omloop, de deuren gaat sluiten. Jongeren kunnen vanaf dan terecht bij ‘het IJ’ aan de slingerweg. Spapens: ‘ Het zou erg slecht zijn voor ze als ze daar tussen de drugs en alcoholverslaafden komen te zitten.’ . De negatieve spiraal waar ze al in zitten wordt dan wel heel erg moeilijk te doorbreken’.

http://nos.nl/audio/178983-meer-zwerfjongeren-in-nederland-dan-gedacht.html

U bent hier