h

Onderzoek: De winkelier aan het woord

21 oktober 2010

Onderzoek: De winkelier aan het woord

Zondag a.s. KoopzondagDe SP heeft onderzoek gedaan onder de winkeliers in de binnenstad van Breda over de koopzondagen. Het RetailPlatform Breda (RPB) beslist samen met de wethouder over het aantal vast te stellen koopzondagen in 2011. Omdat de winkeliers niet expliciet gevraagd is naar hun mening, maar het wel grote effecten heeft op hun bedrijfsvoering en sociale leven, heeft de SP zelf een onderzoek verricht onder de winkeliers. De uitslag daarvan is verrassend. Slechts 7% staat achter het voorstel van het RPB. Ongeveer 10% van de winkeliers wil nog meer koopzondagen. En maar liefst 80% van de winkeliers wil de huidige situatie handhaven, of zelfs nog minder koopzondagen. De SP roept daarom de wethouder en het RPB op om in gesprek te gaan met de winkeliers en te komen met een voorstel over koopzondagen die aansluit bij de wensen van deze winkeliers.

Download hier het rapport "de winkelier aan het woord" (pdf)

U bent hier