h

Kamervragen SP over invoeren Bredase alfacheque

29 oktober 2010

Kamervragen SP over invoeren Bredase alfacheque

De SP in de Tweede Kamer stelt vragen aan staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten over de invoering van de alfachaque in Breda. SP-Kamerlid Renske Leijten vraagt aan de staatssecretaris of ze het eens is met het voorstel van wethouder Cees Meeuwis. Leijten vraagt zich af of het gewenst en gepast is om zorgbehoevende mensen in de rol van werkgever te dwingen. Door te kiezen voor de alfacheques, een soort vergoeding voor zorg van de gemeente Breda, kan de zorgvrager zelf kiezen wie hij of zij hiervoor in dienst neemt. Ze wordt feitelijk een werkgever van die zogenaamde alfahulp.

Renske Leijten Ook vindt Leijten dat staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten de gemeente Breda er op moet wijzen een eerlijke keuze te bieden tussen de soorten zorg door ‘eerlijke informatieverstrekking’. “In ieder geval dat de gemeente zorgbehoevenden niet dwingt te kiezen voor alfahulp”, schrijft ze in een set vragen aan de staatssecretaris. Cees Meeuwis maakte tijdens de presentatie van de alfacheque duidelijk dat mensen altijd vrijwillig kiezen voor de alfahulp. "We kunnen mensen zeker niet dwingen hier voor te kiezen", zei de wethouder destijds.

Vragen en nadere reactie van Maurice Spapens, woordvoerder zorg SP Breda

Volg SP Breda

U bent hier