h

SP wil inspanning college om gezin met baby aan woonruimte te helpen

2 september 2010

SP wil inspanning college om gezin met baby aan woonruimte te helpen

Medewerkers van het kraakspreekuur (KSU) hebben de al jarenlang leegstaande bovenetage van het pand van ABN-AMRO in Ulvenhout gekraakt om een dakloos gezin aan een woonruimte te helpen. Hoewel men nu in ieder geval onderdak heeft, is er nog steeds sprake van een noodsituatie: zonder meubels, verwarming, gas en licht is het niet verantwoord om zo te bivakkeren. De KSU heeft de politiek gevraagd om in te grijpen in deze noodsituatie en met spoed voor vervangende woonruimte te zorgen. Uiteraard steunt de SP dit van harte en heeft reeds bij verhuurder Laurentius aan de bel getrokken en gevraagd of er voor het weekend een noodoplossing wordt gevonden.

Peter Ligtvoet, SP'er in hart en nieren, is bij het gezin ter plaatse om te kijken wat er concreet geregeld kan worden. Noodhulp om de nacht fatsoenlijk door te komen is welkom: neem a.u.b. contact op met Peter Ligtvoet, 06-54966426, als u het gezin praktisch wilt ondersteunen.

Natuurlijk spreekt de SP dank en respect uit voor de medewerkers van het kraakspreekuur voor hun sociale en menselijke opvang van het gezin. Echter, de SP vraagt zich af het college het verantwoord vindt dat een gezin met een kind van 8 maanden het zonder basisvoorzieningen als bed, gas, water en licht moet stellen. De SP verwacht dat het kind en de ouders voor het weekend een warm bad en een goed bed krijgt aangeboden. Als Breda ├ęcht inhoud wil geven aan haar slogan 'Stad met Karakter', dan trekken de verantwoordelijke wethouder (VVD'er Cees Meeuwis) en de burgemeester samen op om hier zo snel mogelijk een oplossing voor te vinden.

U bent hier