h

Mooie uitslag SP Breda

10 juni 2010

Mooie uitslag SP Breda

Zojuist zijn de Bredase uitslagen bekend geworden. De SP haalt 10,4% van de stemmen, weliswaar bijna een halvering van de uitslag in november 2006, maar 3 procentpunt winst ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD is ondanks de landelijke nek-aan-nek race met de PvdA ruim de grootste geworden in Breda. Het CDA kelderde naar 11,4% en is daarmee nauwelijks groter dan de SP. De SP heeft GroenLinks weer duidelijk ingehaald: met 7,6% zou GroenLinks, als we het doorrekenen naar de gemeenteraad, de van de SP gewonnen zetel weer terug moeten geven. Ook in Zundert (10,2%) en Alphen-Chaam (9,0%), de twee andere gemeenten die tot onze afdeling behoren hebben we prima gescoord, een opsteker voor onze actieve leden daar!

U bent hier