h

Dag van de Arbeid: 65 blijft 65

2 mei 2010

Dag van de Arbeid: 65 blijft 65

De viering van de 1e mei stond landelijk in het teken van de campagne om de AOW-leeftijd op 65 te houden. Bredanaar en Kandidaat-Tweede Kamerlid voor de SP Michiel van Nispen gaf zaterdagmiddag het startsein voor de 1 meiviering. Van Nispen riep op vooral mensen die willen aan het werk te helpen en niet de 65-plussers te verplichten om door te werken. Van Nispen: 'Help eerst eens alle werkzoekenden aan een baan, dan kan iedereen gewoon met 65 gaan genieten van het pensioen. We werken toch om te leven en niet andersom'.

'Het is ook tijd voor de grote schoonmaak aan de top van banken, bedrijven en besturen in dit land': zegt van Nispen. 'Degene die de crisis hebben veroorzaakt moeten nu niet ook nog eens zelf de oplossing bedenken. Je maakt een pyromaan toch ook geen commandant van de Brandweer!'

Michiel van Nispen

Na de toespraak was het tijd voor de traditionele optocht door de binnenstad, met als motto 'Laat de rijken de crisis betalen'. 's Avonds was er een feestje in De Boulevard, met muziek van Maroon Soundsystem. 's Middags waren al de 'krasse knarren', onze 80-plussers, bezocht met een bosje rode anjers.

Volg SP Breda

U bent hier