h

SP wil ruim miljoen bezuinigen op gemeenteraad

9 april 2010

SP wil ruim miljoen bezuinigen op gemeenteraad

Verlaag de raadsvergoeding met 20 procent naar het wettelijk vastgelegde minimumbedrag van 1750 euro, bezuinig op de fractievergoedingen en borrels en zeg de huur van de gemeentelijke skybox bij NAC op. Dat bespaart de gemeente in totaal ruim een miljoen euro in de volgende raadsperiode. Die voorstellen deed SP-fractievoorzitter Patrick van Lunteren bij de bespreking van het collegeakkoord in de gemeenteraad. Volgens de SP moet de raad het goede voorbeeld geven als er van de mensen in Breda gevraagd wordt om de broekriem aan te halen.

Van Lunteren sprak zijn zorg uit over de bezuinigingen die er aan zaten te komen en die met name de onderkant van de samenleving raken. De financiƫle onderbouwing van het akkoord is wankel en veel tegenvallers moeten nog ingeboekt worden. Onder andere moet nog tien miljoen bezuinigd worden maar ook zal er minder winst van het grondbedrijf afgeroomd kunnen worden als waar de gemeente altijd van uit is gegaan.

De voorstellen van de SP worden nog in stemming gebracht; de andere partijen zullen kleur moeten bekennen en het is afwachten hoe de hazen zullen lopen. In ieder geval VVD-lijsttrekker Klaas Dijkhof gaf aan de voorstellen serieus te willen overwegen.

Volg SP Breda

U bent hier