h

“Slopen is bezopen”

28 april 2010

“Slopen is bezopen”

Bewoners van de wijk Boeimeer zullen de raamposters met daarop de tekst “slopen = bezopen” ongetwijfeld al gezien hebben. “Fantastisch toch?” zegt Anneke Baardman, voorzitter van de Huurdercommissie Zaart. “In sommige straten hangen de posters hangen nu al bijna huis aan huis!” De aanleiding voor deze actie is helaas minder fantastisch voor de huidige huurders van 48 goedkope huurappartementjes, eigendom van WonenBreburg. Op een bewonersavond juli vorig jaar kregen de bewoners tot hun grote schrik te horen dat hun huizen gesloopt zouden gaan worden. “Na jaren van achterstallig onderhoud dachten wij dat we daar eindelijk informatie over zouden krijgen.” aldus Baardman. “Niet dat we het veld zouden moeten ruimen voor dure zorgappartementen.”

poster Zaart

In hun strijd tegen de sloop vonden de bewoners in de SP een bondgenoot. Bas Maes, lid van de Bredase SP fractie:“Het is een grof schandaal dat WonenBreburg deze huizen gaat slopen terwijl er juist aan goedkope woningen een schreeuwend tekort is.” Met de heroverweging van het bouwprogramma van het nieuwe college lijkt er echter weer een sprankje hoop te zijn. Maes:“Hopelijk betekent dit dat er ook eens gekeken gaat worden naar de sloopwoede van de corporaties waardoor mensen hun buurten uit gejaagd worden.”

poster Zaart

WonenBreburg is al geruime tijd bezig met een zogenaamd haalbaarheidsonderzoek. Eind dit jaar verwacht men daarvan de uitslag te kunnen presenteren. Ook hierover durft men echter geen harde toezeggingen te doen. Tot die tijd zitten de vaak oudere bewoners nog altijd in onzekerheid over hun toekomst in de Zaart.

poster Zaart

Volg SP Breda

U bent hier