h

Parkeer-en-pendel alternatief voor drukke binnenstad

6 februari 2010

Parkeer-en-pendel alternatief voor drukke binnenstad

Vanuit de Haagse Beemden de auto bij NAC parkeren en met de pendelbus naar de binnenstad om koffie te drinken en te winkelen. En daarna weer terug met de pendelbus. Geen file voor de parkeergarages en geen hoge parkeertarieven. De familie De Vliegere maakte dankbaar gebruik van de eenmalige parkeer-en-pendel dienst die de SP opzette tussen het NAC-stadion en de Haven.

Parkeerservice SP Breda
(Foto (c) Serge Mouthaan, www.bredavandaag.nl)

In plaatsen als Amsterdam, Arnhem, Utrecht en Den Bosch is parkeer-en-pendel als lange tijd gebruik. Ook in Breda is het hard nodig als ondersteuning om het verkeersinfarct in de binnenstad op zaterdagen te verhelpen. Het is beter voor milieu, bewoners en het humeur van de bezoeker dan een half uur of nog langer in de rij te staan om je auto te kunnen parkeren. Met deze ludieke actie wilde de SP parkeer-en-pendel nadrukkelijk op de politieke agenda zetten. Dat lijkt vooralsnog gelukt.

Het liep uiteraard geen storm - daarvoor moet het een regulier gemeentelijk initiatief zijn en ingebed in de gemeentelijke communicatie - maar de deelnemers waren tevreden over de service. “Het is echt prettig om zo de drukte te vermijden en je kunt gemakkelijk de gekochte spullen meenemen” aldus mijnheer De Vliegere in het artikel op BredaVandaag.nl.

U bent hier