h

Gratis Parkeer-en-pendel op 6 februari in Breda

3 februari 2010

Gratis Parkeer-en-pendel op 6 februari in Breda

Wie op zaterdagen de Bredase binnenstad bezoekt heeft het niet gemakkelijk. Voor populaire parkeergarages als de Barones staat al snel een paar kilometer file. De stadsbus naar het centrum is nauwelijks een alternatief, aangezien deze aan moet sluiten in deze file wat de dienstregeling compleet in de war schopt. Slecht voor de bezoekers, de ondernemers maar ook de bewoners van de binnenstad en het milieu. Er is al veel over gesproken maar echte oplossingen zijn nog niet in zicht. De Bredase SP roept al vanaf haar intrede in de raad om 'parkeer-en-pendel' als bijdrage aan de parkeerproblematiek. Niet alleen met het Jazz-festival, maar iedere zaterdag. Het NAC-parkeerterrein is hiervoor uitermate geschikt: dit staat gedurende de dag vrijwel leeg en is eenvoudig te bereiken vanaf de A16 en vanuit de richting Roosendaal. Voor bezoekers van buiten de stad een prima alternatief voor het wachten op een plekje in de garages in de binnenstad. In plaatsen als Utrecht en Den Bosch al jarenlang een groot succes. Helaas wil de meerderheid van de Bredase raad hier voorlopig nog niet aan.

Om haar voorstel kracht bij te zetten organiseert de SP op zaterdag 6 februari een gratis parkeer-en-pendel service van het parkeerterrein bij het NAC-stadion naar de Haven en vice versa. Van 10.00 tot 12.00 uur vertreken er ieder kwartier pendelbusjes naar de Haven, van 16.00 tot 18.00 weer ieder kwartier terug. SP-raadsleden rijden mee om desgewenst uitleg te geven over het parkeer-en-pendel voorstel. En uiteraard ook om als stadsambassadeur de bezoekers te wijzen op de mooiste plekjes in de Bredase binnenstad. Bij het parkeerterrein staat 's ochtends de koffie klaar.

De SP hoopt hiermee een maatschappelijke discussie op gang te brengen die er mede toe kan leiden dat de nieuwe gemeenteraad parkeer-en-pendel als volwaardig alternatief voor parkeren in de binnenstad gaat omarmen.

Volg SP Breda

U bent hier