h

SP: dringend actie nodig bij winkelcentrum De Berg

25 oktober 2009

SP: dringend actie nodig bij winkelcentrum De Berg

De SP heeft afgelopen zaterdag winkelcentrum De Berg bezocht in de Haagse Beemden. De Bredase SP-ers, waaronder lijsttrekker Joyce van der Sanden, bezochten het winkelcentrum naar aanleiding van de verslechterde veiligheidssituatie rondom het winkelcentrum. Joyce van der Sanden: “Er is nogal wat aan de hand bij dit winkelcentrum. De rust moet hier terugkeren, mensen durven hier 's avonds niet eens meer over straat! De burgemeester heeft beloofd dat de politie er meer is gaan surveilleren maar de mensen hier merken daar niets van. Ik ga de burgemeester houden aan zijn toezeggingen, deze buurt heeft recht op rust.

Rondom het winkelcentrum is veel overlast van groepen jongeren, er wordt veel gedeald, er zijn branden gesticht en bij diverse winkeliers is de voorpui geramd. Vorige maand moesten de mensen die boven de pizzeria wonen zelfs geëvacueerd worden vanwege brand in de geramde pizzeria. Van der Sanden: “Dat is een vreselijke ervaring, diep triest dat dit is gebeurd in Breda. We moeten er alles aan doen de veiligheidssituatie in de buurt te verbeteren. Dat verwachten de mensen van de politiek, en terecht.”

De SP-ers vroegen de ondernemers en bezoekers naar hun mening over het winkelcentrum. Ook werden de mensen bevraagd op hun ideeën hoe het winkelcentrum zou kunnen verbeteren. Joyce van der Sanden gaat wat ze gehoord heeft overbrengen aan het college van B&W: “Sommige winkeliers en de ondernemers op het plein zijn angstig en aangeslagen. Deze mensen werken op een plein waar al maanden geen voorpui zit in de bakkerswinkel en nu is ook de pizzeria met houten schotten dichtgetimmerd. Daarnaast hebben ze last van het slechte imago van het plein, er wordt zelfs genoemd dat het lastig is sollicitanten te vinden. Maar ook de klanten en omwonenden zijn het zat. Vrijwel niemand ziet hier meer politie, zoals wel was toegezegd. De buurt schreeuwt nu om hulp. B&W moet hier naar luisteren. Ik ga het college nu een serie vragen stellen welke maatregelen op de korte termijn genomen gaan worden.”

U bent hier