h

ROOD Breda deelt snoepzakjes uit aan raadsleden

9 juli 2009

ROOD Breda deelt snoepzakjes uit aan raadsleden

De Bredase gemeenteraads- en commissieleden keken vreemd op toen ze donderdagochtend getrakteerd werden op een snoepzakje voordat ze de bus in stapten. ROOD wilde met deze ludieke actie zijn ongenoegen uiten over het feit dat in deze tijden van crisis, tientallen gemeenteraads- en commissieleden op kosten van de Bredase burger drie dagen op dienstreis naar Hamburg gaan om daar naar de haven-plannen te kijken. De SP had al eerder duidelijk gemaakt geen enkel heil te zien in deze reis: ten eerste omdat een miljoenenstad als Hamburg gewoon niet vergelijkbaar is met Breda, ten tweede omdat ons het nut ontgaat om tientallen politici op een dienstreis te sturen, in plaats van alleen degenen die de ontwikkeling van Via Breda en het havenkwartier in hun portefeuille hebben.

Een snoepzakje voor een snoepreisje, dus. ROOD vindt dat de raadsleden met deze dienstreis een verkeerd signaal afgeven aan de bewoners van Breda. Hoe kan je nu de ene week je burgers vertellen dat er geen geld is voor de bibliotheek, om vervolgens de week erop met zijn allen voor tientallen duizenden euros op reis te gaan op kosten van diezelfde burger. "We hopen dat de raadsleden genieten van hun lekkernijen, de burgers van Breda bijten ondertussen wel op een houtje", aldus ROOD woordvoerder Bas Maes.

Snoepreisje 1 Snoepreisje 2

U bent hier