h

SP: college vertoont Calimero-gedrag

16 april 2009

SP: college vertoont Calimero-gedrag

SP'er Koos Gouka verwijt het college van Burgemeester en Wethouders "laf Calimero-gedrag". Het college is van plan om in te stemmen met verkoop van de aandelen van Essent, met als argument dat Breda zo weinig aandelen heeft dat het er toch niet toe doet wat we er van vinden. Het college vergeet voor het gemak dat vele kleintjes een grote maken. Als alle gemeenten van zich laten horen dan gaat daar een duidelijk signaal uit naar de grote aandeelhouders. Het publiek wil geen verkoop van onze nutsvoorzieningen!

"Vier van de zeven leden, een meerderheid, van het college is lid van PvdA of GroenLinks. Zij horen pal te staan voor onze nuts-voorzieningen", zegt Gouka, lid van de commissie Bestuur die binnenkort over de verkoop praat. "PvdA en GroenLinks laten hiermee hun oren hangen naar het CDA, onder het motto dat de stem van Breda er toch niet toe doet. Vergelijk dat met Tilburg, waar de SP deel uit maakt van het college en waar de SP- en GroenLinks wethouders tegen de verkoop hebben gestemd."

De verkoop van aandelen Essent aan RWE is nog geen gelopen koers. In de provincie tekent zich een meerderheid af tegen de verkoop. Ook veel gemeenten keren zich tegen de verkoop. "Die zien als goede bestuurders in dat de voordelen van korte termijn niet doorslaggevend zijn", zegt Gouka. "Nutsfuncties als water en energie horen in publieke handen!"

Wil je een handje meehelpen om het college van B en W op andere gedachten te brengen? Binnenkort wordt in de Provincie een definitief besluit genomen. Op deze website kun je emails sturen naar alle Statenleden!

U bent hier