h

Zondag 1 februari: politiek café over Cultuur

29 januari 2009

Zondag 1 februari: politiek café over Cultuur

Op zondag 1 februari start de eerste uitvoering van een nieuw politiek café in Breda, van 14.30 tot 17.15 uur in café Het Hijgend Hert aan de Pasbaan in Breda (naast de Beijerd). Het thema van dit eerste café is Cultuur in Breda. Gasten zijn onder andere wethouder Willems van Cultuur, Mieke Gerritzen, directeur van het Graphic Design Museum in Breda, en Maurice Spapens, SP raadslid in Breda en voorzitter van de Vereniging Atelierkunstenaars. Er is muziek van Deborah Jacobs en Gugu Ghazarian en poëzie door stadsdichter Kees van Meel. Toegang gratis (er staat wel een collectebus voor een vrijwillige bijdrage in de kosten), zaal open om 14.00.

Het politieke café - de naam wordt zondag bekend gemaakt - is gestart op initiatief van een werkgroep van de SP, maar de bedoeling is dat de organisatie (net als Zout in Oss) politiek onafhankelijk wordt. Gepland is om iedere eerste zondag van de maand een politiek café te organiseren. Het thema voor de eerste bijeenkomst is dus Cultuur in Breda. Erg actueel gezien de recente ontwikkelingen.
We hebben zojuist een geslaagde eerste cultuurnacht achter de rug. De cultuurnota Factor “C” mag ambitieus genoemd worden. Ambities bieden geen garanties en ambities kosten natuurlijk ook geld. En komt dat geld er dan ook? En wat zijn prioriteiten? Prima ingrediënten voor een levendige discussie, dus komt allen zondag 1 februari vanaf 14.30 in het Hijgend Hert!

U bent hier