h

Filippijnse gastsprekers in Centrum 't Vrijhof

28 augustus 2008

Filippijnse gastsprekers in Centrum 't Vrijhof

Op uitnodiging van ROOD Breda zullen donderdagavond 4 september as. twee Filippijnse vredesactivisten van het AKMK* vertellen over hun strijd voor vrede. De twee sprekers zijn afkomstig uit Mindanao wat in het zuiden van de Filippijnen ligt. Al jaren vindt daar een gewapende strijd plaats tussen de regering, islamitische rebellen en maoïsten. Momenteel is de situatie op de Filippijnen dusdanig gespannen, met name tussen de regering en de islamitische rebellen, dat vredesonderhandelingen dreigen te mislukken. De filippino's zullen ook vertellen over de heersende corruptie en de onderdrukking van de centrale regering, die schuldig is aan de moord op honderden linkse activisten.

De gastsprekers zullen in het Engels spreken, indien gewenst is vertaling aanwezig..

Aanvang 20:00 uur. Toegang is gratis. Locatie: Cultureel Centrum 't Vrijhof, Catharinastraat 87/89

* "de Alyansa ng Kabataang Mindanao para sa Kapyapaan" (AKMK), (= Alliantie van Jongeren van Mindanao voor Vrede)

U bent hier