h

Geen SP-lijst bij waterschapsverkiezingen Brabantse Delta

19 juli 2008

Geen SP-lijst bij waterschapsverkiezingen Brabantse Delta

De SP zal in West-Brabant geen eigen lijst indienen voor de verkiezingen van waterschap Brabantse Delta. Dit in tegenstelling tot andere politieke partijen. Wel zal de SP de campagne van Water Natuurlijk ondersteunen en een stemadvies op deze lijst uitbrengen. De campagne van Water Natuurlijk wordt in waterschap Brabantse Delta gecoordineerd door de Brabantse Milieufederatie.

De SP is van mening dat deze lijst van milieu-, natuur-, en recreatieorganisaties uitstekend aansluit bij de standpunten van de SP. Er is een schat aan kennis en ervaring en er zijn prima zittende en aankomende waterschapsbestuurders betrokken bij deze lijst, mensen met een hart voor mens en milieu. De SP steunt dit initiatief graag om er zo voor te zorgen dat zoveel mogelijk 'groene' waterschapsbestuurders gekozen worden.

De Bredase SP-voorzitter Johan Kwisthout: "In 2007 heeft de Bredase SP lokale natuur- en milieuorganisaties en de lokale afdelingen van GroenLinks en PvdA uitgenodigd om te kijken of het mogelijk was om de krachten te bundelen en een eenheidslijst voor groene en progressieve waterschapspolitiek te vormen. Het landelijke initiatief Water Natuurlijk is weliswaar politiek onafhankelijk, maar de standpunten en doelstellingen komen voor een belangrijk deel overeen met de ideeen die de SP in 2007 hierover had. Dat steunen we natuurlijk graag, in plaats van zelf opnieuw het wiel uit te vinden. We zijn blij dat ook GroenLinks en D66 de campagne van Water Natuurlijk ondersteunen. Helaas gaat de PvdA een eigen lijst in dienen. Liever hadden we gezien dat ook zij zich aan hadden gesloten om daarmee zo veel mogelijk 'groene' kandidaten verkozen te krijgen'.

Water Natuurlijk

U bent hier