h

Symposium over homo-emancipatiebeleid

13 juni 2008

Symposium over homo-emancipatiebeleid

De Provinciale Statenfractie van de SP in Noord-Brabant organiseert op woensdag 25 juni een symposium over homo-, lesbisch, bi- & transgender-emancipatiebeleid (hlbt-beleid) in de provincie Noord-Brabant. Voorafgaande aan de verkiezingen tekende de SP een convenant met COC Brabant en LKG T&T Eindhoven, waarin de partij beloofde zich op een aantal beleidsterreinen in te zetten voor een betere positie van homo- en biseksuelen en transgenders.

Regenboogvlag provincie brabant

Belofte maakt schuld. Het afgelopen jaar heeft de SP-fractie al enkele vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten en was een afvaardiging aanwezig bij Roze Zaterdag in Bergen op Zoom. Ook is met diverse hlbt-organisaties overleg gevoerd. Om nog concreter invulling te geven aan de uitvoering van het convenant, organiseert de SP-fractie op woensdag 25 juni in de Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat 45 in ’s Hertogenbosch een symposium. De kleine theaterzaal is open om 19.30 uur, het symposium start om 20.00 uur.

Forummoderator is SP-senator Anja Meulenbelt. Forumleden zijn: Judith Schuyf (Movisie); Wieke Wijnen (directeur van anti-discriminatiebureau Basta!); Giovanni Nijenhuis (Embrace Pink); Wouter Neerings (COC Nederland); Selçuk Akinci (GroenLinks Breda) en Meino Schraal (CDA-statenlid Noord-Holland). Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

Meer informatie is te verkrijgen bij SP-statenlid Ron van Zeeland: telefoon (06) 184 97 161 of info@ronvanzeeland.nl

U bent hier