h

SP Breda gaat 'buurten' in Wisselaar

12 juni 2008

SP Breda gaat 'buurten' in Wisselaar

Vrijwilligers van de Bredase SP bezoeken op maandag 16 juni samen met Tweede Kamerlid Remi Poppe de wijk Wisselaar in Breda. Dit gebeurt in het kader van ‘Buurten in de Buurt’, het grootste wijkonderzoek van Nederland. Van 19 tot 21 uur bellen SP'ers huis aan huis aan om te vragen wat er goed gaat en wat beter kan in de buurt.

De campagne `Buurten in de Buurt' is een reactie op de veertig 'prachtwijken' van minister Vogelaar. Volgens de SP schreeuwen veel méér buurten in Nederland om aandacht en investeringen dan de willekeurig gekozen 'prachtwijken'. Omdat de minister de andere buurten negeert, pakt de SP dit op. In alle afdelingen van de SP worden onderzoeken gehouden en gesprekken aangeknoopt met de bewoners. Huis aan huis wordt de 'ZO!-krant' van de SP, met daarin alternatieven voor het beleid en de aanpak van Balkenende en Bos, afgegeven en worden mensen gevraagd naar hun ervaringen.

Buurten in de Buurt-logo

In het verleden heeft de SP bewoners van de Wisselaar gesteund in hun verzet tegen de sloopplannen in hun wijk. De SP is met name benieuwd naar het effect van deze acties: is de leefbaarheid inderdaad verbeterd in de wijk, zonder dat daarvoor goede en betaalbare woningen gesloopt moesten worden? Wat kan er nog beter? En: hoe kan de SP daar een bijdrage aan leveren? Ook Kamerlid Remi Poppe is benieuwd naar de ervaringen in de wijk. Op 7 april bracht hij al een bezoek aan Wisselaar en verwonderde zich toen over de al maanden te koop staande woningen. De woningen worden eerst aan de huurders te koop aangeboden. Als zij niet willen kopen, dan wordt de woning bij mutatie te koop gezet. Daardoor staan er in de wijk op dit moment tientallen woningen al vele maanden leeg, terwijl er voor de (identieke) huurwoningen in de wijk jarenlange wachtlijsten zijn.

De SP hoopt eind juni de resultaten en aanbevelingen van het buurtonderzoek te presenteren.

U bent hier