h

Werkbezoek Tweede Kamerfractie succes

8 april 2008

Werkbezoek Tweede Kamerfractie succes

Het werkbezoek van een delegatie van de Tweede Kamerfractie aan Breda is succesvol verlopen. Remi Poppe, Paulus Jansen en Hans van Leeuwen brachten op 7 april een bezoek aan Breda Noord-Oost, een van de wijken die niet onder de veertig "pracht-wijken" van minister Vogelaar valt maar waar zat werk aan de winkel is. Remi bezocht onder andere de gerenoveerde flats aan de Roeselarestraat en Lelystraat. Deze flats zijn onlangs compleet gerenoveerd, maar bij de uitvoering van de renovatie is door de bewoners zeer veel overlast ervaren. Ook maakte Remi een ritje door Wisselaar, waar bewoners samen met de SP succesvol actie hebben gevoerd tegen sloop van hun woningen. Paulus bezocht onder andere 't Koetshuis en het project "Werk aan de Wijk", Hans sprak met bewoners in de Belcrum en in de Haagse Beemden en bezocht culturele instellingen en ateliers in Breda.

Ook was er een gesprek met WonenBreburg over het beleid van de woningcorporaties en het Woonloket. 's Avonds was er een bewonersbijeenkomst in de Wegwijzer, waar de Kamerleden verslag deden van hun bevindingen en enkele tientallen buurtbewoners hun ervaringen met de gemeente en de corporaties, sloop en renovatie, lusten en lasten van de wijk deelden. Concrete actieplannen werden er ook gesmeed om te onrechte betaalde servicekosten terug te eisen en aanpak van slechte isolering en kapotte kozijnen te eisen.

Bewonersavond

Zie ook het landelijk verslag!

U bent hier