h

RoodBreda heeft een nieuw onderkomen

3 december 2007

RoodBreda heeft een nieuw onderkomen

Breda - 3 december 2007 RoodBreda heeft sinds vorige week maandag een nieuw onderkomen voor haar meetings en scholingen. Kraakgroep Breda die samen met actiegroep Woonstrijd het pand aan de Catherinastraat 87/89 in Breda gekraakt heeft, bood RoodBreda een ruimte aan in dit pand. De actieve kern van RoodBreda heeft besloten van het gekraakte pand aan de Catherinastraat gebruik te maken. Naast het feit dat dit een praktische oplossing biedt voor de zoektocht naar werkruimte, bevestigt RoodBreda hiermee dat zij “kraken” steunt. Het pand verkeert in goede staat en RoodBreda is van mening dat de krakers het gebouw goed behandelen.

Het pand, waarin voorheen een beddenwinkel gevestigd was, staat al zo'n zes jaar leeg. Gezien de hoge woningnood is het absurd dat panden zo lang leeg kunnen staan. Door dergelijke panden te kraken, krijgen de panden ofwel direct een nieuwe bestemming, of de eigenaren worden gedwongen te werken aan een bestemmingsplan voor het betreffende pand. De Kraakgroep Breda wil het gebouw in de Catherinastraat een sociaal-culturele bestemming geven. Een culturele broedplaats waar bijvoorbeeld kunstenaars gebruik van kunnen maken. Gezien het feit dat er een tekort is in Breda aan dergelijke locaties steunt RoodBreda dit initiatief dan ook volop.

Hetzelfde is het geval met het Heilig Hart Kerk in Breda dat de afgelopen maanden compleet is leeggeruimd door krakers in samenwerking met Rood. Hierbij toonde de Gemeente Breda in lichte mate een soort steunbetuiging door maar liefst drie containers te verschaffen voor het puin. Echter in de laatste commissievergadering “Bouwen en Wonen” liet wethouder Adank weten dat wegens instortingsgevaar de kerk niet betreedt mag worden. Waarom het leegruimen van de kerk door de krakers in zulke gevaarlijke omstandigheden wel heeft mogen plaatsvinden, is nog steeds de vraag... Een vraag die raadslid Joyce Van Der Sanden stelde tijdens de comissievergadering aan Adank.. Adank had hier geen sterk antwoord op en kon alleen maar bevestigend reageren..

U bent hier