h

ROOD Breda rent zich rot voor studenten

9 november 2007

ROOD Breda rent zich rot voor studenten

Vandaag renden ruim 60 studenten rondjes om het Tweede Kamer gebouw in Den Haag om Minister Plasterk een bijdrage te geven voor zijn zoektocht naar 1 miljard euro. Het intitiatief van de petitie en sponsorloop is een samenwerkingsverband van een aantal politieke jongeren organisaties en studentenvakbonden. Plasterk zoekt de 1 miljard om zo het lerarentekort op te lossen. Het idee was aanvankelijk om dit geld bij de studenten vandaan te halen (slecht idee natuurlijk!). Naast het bij elkaar gerende geld (flink bedrag van €212,78) werden meer dan 41.000 handtekeningen uitgereikt aan Plasterk.

Zoals bij politici gebruikelijk is, was Minister Plasterk later dan afgesproken om de handtekeningen en cheque in ontvangst te nemen. De uitreiking was om 13:15 op het Binnenhof. Omsingeld door een groep studenten met spandoeken en actiebordjes stond hij de menigte netjes te woord (duurde 15 minuutjes). Plasterk gaf aan dat hij nog van zich zou laten horen over deze kwestie. Verder complimenteerde hij de studenten omdat zij weer en wind hadden getrotseerd om aan de sponsorloop deel te nemen.

Om 11 uur hadden de studenten zich verzameld voor het Tweede Kamer gebouw. Natuurlijk vond er een warming-up plaats voordat de sponsorloop begon. 11:30 was het dan zo ver en het startsein werd gegeven. Rood-Breda was met drie man (eigenlijk 2 man en 1 vrouw) sterk. Wat de fysieke krachten betreft, was Rood-Brede snel flink uitgeput en gingen dan ook zeker niet als eersten over de finish. Om 12 uur zat het rennen erop en installeerden alle studenten zich in een cafeetje om uit te hijgen. Het wachten was nu op de komst van Plasterk. Een uurtje later begaf de groep zich weer naar de Tweede Kamer voor de confrontatie met de Minister.

Mocht je zelf nog niet hebben getekend voor deze petitie en het alsnog willen? Ga dan naar www.1miljard.nl en laat je stem horen. Laat politiek Den Haag weten dat ze kosten niet bij de studenten mogen verhalen!

U bent hier