h

Wake tegen verlenging missie Uruzgan

18 oktober 2007

Wake tegen verlenging missie Uruzgan

Op donderdag 25 oktober zullen er in Noordwijk 26 defensieministers uit de diverse NAVO landen bijeenkomen. Bovenaan de agenda van de meeting staat Afghanistan. Ook wordt rond deze tijd een beslissing van onze regering verwacht over het verlengen van onze missie in Afghanistan. Wij zijn tegen het verlengen van deze "opbouwmissie". Militairen zijn geen opbouwwerkers. Er komt steeds meer nieuws over burgerslachtoffers en de Taliban krijgt alleen maar meer aanhang in Uruzgan.

Daarom organiseert Troepen Terug uit Afghanistan, een samenwerkingsverband waar o.a. de SP, GroenLinks, Coalitie Stop de Oorlog en Platform tegen de Nieuwe Oorlog bij zijn aangesloten, een wake op donderdag 25 oktober om 20.00 uur op de Grote Markt in Breda. Bij deze wake herdenken we de slachtoffers en roepen we op deze missie niet te verlengen. Na de wake zal er in café De Franciscaner een 'nazit' zijn met discussie over de achtergronden van de missie.

Meer informatie bij breda@sp.nl of telefonisch 06-15638821 (René)

U bent hier