h

Oprichtingsmeeting ROOD Breda

25 september 2007

Oprichtingsmeeting ROOD Breda

Heb jij een uitgesproken mening over woningnood, dierenwelzijn, globalisering, de ongelijke verdeling van rijkdom in de wereld, Bush en Balkenende? Vind je ook dat Breda steeds truttiger wordt en repressief naar alles wat alternatief is? En ben je toevallig ook tussen de 14 en 28 jaar oud? Dan is ROOD de plek voor jou! ROOD is de jongerenorganisatie van de SP. We zijn al in heel wat plaatsen in Nederland actief, en ook Breda kleurt vanaf nu ROOD!

Logo ROOD Breda

Wat heeft ROOD te bieden?

Als ROOD-lid kun je zelf je mening kwijt bij interessante discussies. Of je kunt weer een stukje wereldwijzer worden tijdens een van onze scholingen of excursies, bijvoorbeeld over de Islam, dierenwelzijn, asielzoekerscentra, of socialisme in Latijns-Amerika. ROOD is goed vertegenwoordigd bij debatten en demonstraties, in Nederland en daarbuiten. Maar bovenal: als ROOD-activist help je zelf mee de wereld een beetje beter te maken, in acties tegen allerlei lokale, nationale en internationale misstanden zoals huisjesmelkers, dierproeven en clusterbommen, en vóór gelijk loon voor gelijk werk en betere leef- en werkomstandigheden voor jongeren.

Ook in Breda!

Ook in Breda starten we met een lokale ROOD-groep. Er is zat werk aan de winkel, en dus hoog tijd dat we ons samen organiseren en in actie komen. Of het nu gaat om de enorme wachtlijsten voor een betaalbare woning, het tekort aan fietsenstallingen, het horeca-sluitingsbeleid, of de uitbuiting van (vooral jonge) flexwerkers. Kom ook kennismaken met ROOD in Breda op vrijdag 28 september in de PARA. We schotelen je een interessant en leuk programma voor, met informatie, debat en discussie. Met het jongste SP-Kamerlid Renske Leijten en met muziek van aBREcaDAbra (hip hop) en de Bredase punkband Blame Coca-Cola. Zaal open om 19.30 uur, toegang gratis.

ROOD flyer

ROOD Breda
Lid worden van ROOD

U bent hier