h

Leerlingenbezoek aan SP fractie

2 juli 2007

Leerlingenbezoek aan SP fractie

Woensdag 20 juni bezocht een groep leerlingen uit Breda onder enthousiaste leiding van hun docent het gemeentehuis en verschillende fracties waaronder die van de SP. Maurice heeft de groep in ontvangst genomen. Het is maar goed dat we verhuist zijn van het kleine kamertje naar de ruimte waar we nu zitten met onze vergadertafel. Het paste maar net. De tafel was versierd met SP onderleggers, rood materiaal, Tribunes en stickers. Op mijn zin “Jongens en meisjes, jullie mogen alles meenemen wat er op tafel ligt, als je het maar niet weggooit en verspreidt” werd gretig gereageerd. In no time was de tafel ver leeg en zag ik enkel glunderende gezichten.

De docent legde aan de club, die varieerde van 12 tot 16, uit hoe groei en verkiezingen werken met behulp van de grootte van de kamer. Wat ook wel weer klopt. Ik heb uitgelegd dat wij toch veelal een actiepartij zijn en daarmee vanuit het kleine kamertje gegroeid zijn naar de fractiekamer waar we nu zitten. Na dank van de docent voor de fijne ontvangst en mijn toezegging dat ze wat mij betreft elk jaar langskomen met een groep leerlingen, vertrok de karavaan. Wellicht zit er tussen hen een van de toekomstige raadsleden, wethouders of misschien burgemeester. Ze hebben in ieder geval aangegeven dat ook bij de jeugd de aandacht voor de politiek er is. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Ook al heb je niets met de politiek, de politiek heeft iets met jou.
Maurice Spapens

U bent hier