h

SP: ruimere openingstijden zwembaden in schoolvakanties

26 april 2007

SP: ruimere openingstijden zwembaden in schoolvakanties

De SP heeft bij monde van raadslid Maurice Spapens raadsvragen gesteld over de beperkte openingstijden van het Van Sonsbeeck-zwembad in Breda. De mogelijkheden voor Bredanaars om recreatief in Breda te zwemmen zijn zeker tijdens schoolvakanties duidelijk minder dan in vergelijkbare Brabantse steden. Als je kinderen hebt wil je graag met ze gaan zwemmen op momenten dat zij vrij zijn. Dus na schooltijd, in schoolvakanties en op feestdagen. Juist dan is het van Sonsbeeck dicht of heeft aangepaste openingstijden.

De SP wil van het college weten of Breda afspraken heeft gemaakt over openingstijden met de exploitant van de Bredase zwembaden, of me ervan op de hoogte is dat zwembaden in omringende steden ruimere openingstijden hebben, of of het College bereid is te proberen met de exploitant te komen tot ruimere openingstijden, met name tijdens feestdagen en vakanties.

Om een voorbeeld te geven, op 1e en 2e Paas- en Pinksterdag en Koninginnedag is Van Sonsbeeck gesloten. De Tongelreep (Eindhoven) en Stappegoor (Tilburg) zijn op die dagen op van 10.00 tot 17.30 uur. Tijdens de meivakantie is de Tongelreep open van 10.00 - 22.00 uur. Het Van Sonsbeeck is in die hele week pas om 13.00 uur open.

Maurice Spapens

U bent hier