h

SP Breda opent meldpunt Wmo

30 januari 2007

SP Breda opent meldpunt Wmo

De SP roept personen en organisaties op te melden welke negatieve gevolgen zij ervaren door de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Reacties zijn welkom vanaf 1 februari t/m 28 februari op het SP-Meldpunt, 076 529 43 32 of 06 430 133 68, en deze website of email breda@sp.nl.

Joyce van der Sanden: ‘De Wmo zorgt op veel plaatsen voor grote onrust. Gemeentelijk dreigen grote financiële tekorten. Hierdoor worden soms te lage tarieven voor zorg afgesproken, worden indicaties aangescherpt of worden meer eigen bijdragen van mensen gevraagd. Her en der vallen plaatselijke thuiszorginstellingen bij de aanbesteding buiten de boot. Gebruikers kunnen hierdoor hun vertrouwde huishoudelijke zorg verliezen. Om snel een beeld te krijgen wil de SP graag van weten wat de gevolgen van de Wmo zijn. Wij roepen gemeenten, thuiszorginstellingen, gebruikersorganisaties, individuele gebruikers, etc op om alle effecten te melden.

De SP wil een goed inzicht krijgen in ontstane problemen door de invoering van de Wmo. ‘Wij willen weten hoe de Wmo in de praktijk uitpakt zodat we, indien nodig, in de gemeenteraad actie kunnen ondernemen om de uitvoering bij te stellen´, aldus Joyce van der Sanden. ‘Ook onze landelijke fractie wil graag snel weten hoe de Wmo plaatselijk uitpakt. Zodat ze indien nodig hier ook landelijk werk van kan maken.’

online Wmo-enqueteformulier

U bent hier