h

SP Breda: verruim mogelijkheden huren buggy

29 mei 2006

SP Breda: verruim mogelijkheden huren buggy

Bij de gemeentelijke fietsenstalling op de Oude Vest kun je een buggy huren als je met de fiets de stad in gaat. Dit is handig als je kleine kinderen hebt; je hoeft niet achterop de fiets je kind én een buggy mee te sjouwen. Ik heb zelf regelmatig dankbaar gebruik gemaakt van deze service. Een paar weken geleden vertelde een vriendin me dat zij met de bus naar de stad was gegaan met haar dochtertje. Zij ging naar de fietsenstalling om een buggy te huren, omdat het anders te ver lopen was voor de kleine meid. Daar werd echter verteld dat ze alleen een buggy kon huren als ze een fiets zou stallen.

Ik heb dit nagevraagd bij de gemeente, en het blijkt inderdaad zo te zijn dat je alleen een buggy kunt huren bij de fietsenstalling als je een fiets stalt, of bij de parkeergarage als je je auto parkeert. Dus mensen met kleine kinderen die in Breda logeren, of met openbaar vervoer naar het centrum komen, moeten zelf zorgen dat ze hun buggy meenemen. Zij kunnen er geen huren.

Omdat ik dit een vreemde gang van zaken vind heb ik vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over dit onderwerp. Waarbij ik het College heb verzocht om alle inwoners van Breda (en toeristen) de mogelijkheid te geven een buggy te huren. En niet alleen degenen die met hun fiets of auto naar de stad komen.

Joyce van der Sanden

Joyce van der Sanden
SP fractie Breda

U bent hier