h

SP Breda viert Dag van de Arbeid

25 april 2006

SP Breda viert Dag van de Arbeid

De Bredase socialisten hebben op 1 mei 'voor elk wat wils'. De Dag van de Arbeid begint met een bezoekje van onze 'Grijze Roodstaarten' aan de 'krasse knarren', de SP-leden van tachtig-plus, met een bos (rode!) bloemen. Vanaf half zeven zingt het koor 'Tegen de Wind Mee' traditionele én moderne strijdliederen op de Grote Markt, op uitnodiging van SP, GroenLinks en PvdA. Van 20.00 tot 22.00 houden we een 1 mei-receptie in café De Franciscaner op de Grote Markt. De avond wordt afgesloten met een 'mini-punk-festival' in café Backstage, met optredens van SDD en Dirty Bastards vanaf 22.00 uur.

De Dag van de Arbeid is een internationale feestdag, die in Nederland helaas in de schaduw staat van Koninginnedag. Ook in Breda kent de viering van 1 mei hoogtepunten (1500 bezoekers op het 1 mei feest in 1981 in het Turfschip) en dieptepunten (vele jaren waarin er helemaal niets gebeurde). Op initiatief van de SP is de viering van 1 mei sinds een aantal jaren weer voorzichtig nieuw leven ingeblazen, waarbij de formule nogal eens wijzigde van 'lagerhuis-debat' tot 'popfestival' en de organisatie varieerde van alleen de SP tot een waaier van linkse organisaties.

Dit keer is de viering van 1 mei een mix van dit alles. We herstellen een traditie van vele jaren geleden - het bezoeken van oudere leden - in ere, we organiseren een mini-festival met twee punkbands voor de jongeren, en een receptie voor iedereen die daar tussen in zit. Het koor 'Tegen de Wind Mee' heeft een traditie van tientallen jaren in het opluisteren van allerlei bijeenkomsten. In januari zongen zij de raad nog toe in protest tegen de ontruiming van de Heilig Hart-kerk.

Alle SP-leden en sympathisanten zijn natuurlijk van harte welkom vanaf 18.30 op de Grote Markt. De koffie staat voor u klaar!

U bent hier