h

Nieuws uit 2013

23 december 2013

Kerstwensen van Breda

‘Een nieuwe koelwagen voor de voedselbank’ of ‘Afblijven van thuiszorg!’. Zomaar een greep uit de wensen die Bredanaars zondag ophingen in de kerstboom van de SP. Natuurlijk was de SP ook dit jaar weer te vinden op de Grote Markt in Breda om de boom vol te hangen met de sociale, maatschappelijke en politieke wensen voor 2014. En met een lekker bekertje warme chocolademelk kwamen de gesprekken snel op gang.

Lees verder
12 december 2013

Leden stemmen unaniem “Voor Mensen”

De leden van SP Breda hebben woensdagavond unaniem voor het verkiezingsprogramma “Voor Mensen” gestemd. In oktober al werd het eerste concept besproken en dat leverde toen naast enthousiaste reactie over de inhoud en de vorm ook veel goede inbreng op. "Sindsdien hebben we de opmerkingen verwerkt en opnieuw naar de leden, maar ook enkele honderden organisaties in de stad gestuurd zoals wijkraden en ouderenbonden." zegt Bas Maes namens de programcommissie. "De suggesties en tips die daaruit naar voren kwamen, hebben we  opnieuw verwerkt. Dit maakt “Voor Mensen” een  programma dat breed gedragen is en veel mensen aanspreekt." De officiële presentatie volgt begin 2014 als het stuk definitief vormgegeven is.

Lees verder
11 december 2013

Ratten in het Ginneken

Bewoners in de wijk Ginneken hebben overlast van ratten. Dat blijkt uit een enquête en meer dan 90 gesprekken met de bewoners deur aan de deur. Het probleem van de rattenoverlast speelt al ruim 30 jaar in deze buurt met de vele pieken en dalen. Een recente opleving van de plaag is de druppel voor de buurtbewoners. “ Bewoners zijn het beu”, zegt SP-wijkcontactpersoon Ria Wiegeraad. “Het is een onhygiënisch en smerig idee dat ratten overal in kelders, keukenkastjes, tuinen en schuurtjes vrij spel hebben. Voor volwassenen is dat al niet fijn, laat staan dat er ook nog kinderen rondkruipen over diezelfde vloer”.

Lees verder
10 december 2013

Erkend SP-Talent

Afdelingsvoorzitter Bas Maes, heeft afgelopen zaterdag zijn certificaat van de “Groep van 30” gehaald. Onder aanvoering van Tweede Kamerlid Renske Leijten en hoofd scholingsteam Vincent Mulder werden 30 talentvolle SP-ers uit het hele land twee jaar lang bijgespijkerd op het gebied van partijgeschiedenis en –ideologie, schriftelijke vaardigheden, debatteren en kregen zij een organisatorische opdracht om de partij verder te versterken.

Lees verder
9 december 2013

Een tevreden buurtje

De bewoners in het buurtje rond het Hamplein in Kesteren zijn zeer tevreden. Dat blijkt uit de ruim 50 gesprekken die de SP afgelopen zaterdag aanknoopte aan de deur. Het is een fijne rustige wijk om te wonen, zeker als je kinderen hebt. " Dat is ook wel eens leuk om te horen als je langs de deuren gaat", zegt actief SP-er Theo de Haan: " Het is een tevreden buurt, maar er blijft uiteraard altijd wel wat te wensen over; buurthuis De Loper had nooit dicht gemogen, winkelcentrum De Berg heeft te weinig aanbod en de kinderen spelen te vaak tussen de hondenpoep."

Lees verder
3 december 2013

9000 mensen op de been

De manifestatie van de FNV voor meer koopkracht en echte banen bracht zaterdag in Utrecht ruim 9000 mensen op de been.  Schoonmakers, zorgwerkers, vrachtwagenchauffeurs, horecamensen, leerkrachten, en tientallen andere beroepsgroepen waren aanwezig om het begin van de campagne in te luiden.  Met name de successen in de Thuiszorg  en Schoonmaak zijn goed inspiratiebronnen voor de rest van de vakbond. De strijdbaarheid en het enthousiasme spatte er vanaf bij die leden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier