h

Nieuws, november 2021

28 november 2021

Bewoners in de kou bij ouderenwoningen Prinsenbeek

Foto: SP

Afgelopen zaterdag heeft de SP een kijkje genomen bij ouderenwoningen in Prinsenbeek. Wat hier aangetroffen werd was ongelofelijk: oude ongeïsoleerde woningen met rottende daken en scheve vloeren. De SP was uitgenodigd door bezorgde bewoners om te komen kijken en luisteren. Hun verhalen waren schrikbarend: bewoners zitten al vaak klem door hoge energierekeningen maar Laurentius wil de woningen niet gaan isoleren.

Lees verder
26 november 2021

Beantwoording raadsvragen over uithuisplaatsing Bredase kinderen

Foto: SP

Onlangs bleek dat er 1115 kinderen van slachtoffers van het kinderopvangtoeslagenschandaal gedwongen uit huis geplaatst zijn de laatste 5 jaar. En dit aantal is nog velen malen hoger als we alle uithuisplaatsingen sinds de start van het schandaal tot nu toe in kaart zouden laten brengen. En dus ook de zogenaamde vrijwillige uithuisplaatsingen zouden mee tellen. 

Lees verder
26 november 2021

Nederlandse aftrap Orange the World in Breda

Foto: SP

Donderdag 25 november was de Nederlandse aftrap van Orange the World. Dit is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. De aftrap is dit jaar in Breda! Omdat Breda jaarlijks veel doet voor deze campagne.

Lees verder
23 november 2021

Locatie Ariba (niet) in beeld?

Zaterdag 23 oktober werden wij verrast door een artikel in BNdeStem over de locatie van de Stg. Ariba, die in beeld zou zijn voor een project voor huurders die elders overlast geven vanwege hun persoonlijke problematiek. Donderdag jl. hebben wij nog verschillende moties aangenomen over de vele ontwikkelingen die op het dorp Bavel afkomen en waar verschillend over gedacht wordt. Wat je daar ook van vindt; een goede participatie en betrokkenheid aan de voorkant van de mensen in Bavel is cruciaal. Blijkbaar loopt er een haalbaarheidsstudie naar locaties om de genoemde doelgroep te huisvesten. Een vraagstuk waar veel gemeenten en woningbouw corporaties mee worstelen. Lees verder
23 november 2021

Raadsvragen over conceptplan natuur in de Haagse Beemden beantwoord

Het college heeft op 22 juni 2021 de vragen beantwoord van het SP burgerraadslid dhr. Verschuren over het mogelijk verdwijnen van de Galloways graasrunderen uit de landgoederenzone Haagse Beemden. Uit die beantwoording blijkt helder dat er gewerkt werd aan een integraal inrichtingsplan. Blijkbaar is dat concept nu klaar. Uit de krant vernemen wij dat er maandag jl. een ambtelijke presentatie is geweest aan de wijk Haagse beemden. De indruk die uit het krantenartikel ontstaat is dat het concept plan niet op alle onderdelen even enthousiast is ontvangen. Ook wordt gesproken over een vrij korte termijn van inspraak, gekoppeld aan een deadline op de provinciale subsidie van 1 december aanstaande. 

Lees verder
23 november 2021

Wijkraden in Breda vragen om meer respect

Foto: SP

Voorpagina Stad en Streek van BN DeStem Breda zaterdag 20 novemver over de bespreeknotitie van raadslid Bas Maes (SP Breda) over toekomstbestendige wijk- en dorpsraden. Afgelopen donderdag was de eerste beeldvormende sessie in de Gemeenteraad Breda waarbij diverse wijk- en dorpsraden en de kerngroep hebben ingesproken. Aanstaande donderdag staat de tweede beeldvormende sessie gepland. Dat wil je niet missen!

Lees verder

Pagina's

U bent hier