h

Nieuws van de afdeling

20 november 2017

SP en D66: Pak te hoge kamerhuur aan

Foto: SP

De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer is in Breda volgens de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) 346 euro per maand. Daarmee is Breda opnieuw de duurste studentenwoonplaats van Brabant. Van alle steden in Brabant staat Breda ook bovenaan als het gaat om het overschrijden van het maximale huurtarief. Dit tarief wordt bepaald aan de hand van een puntensysteem. "De ruim 5000 studenten in Breda die op kamers wonen betalen maandelijks gemiddeld 109 euro teveel", zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Dat is dus geld wat de kamer eigenlijk niet waard is en wat in de zakken verdwijnt van huisjesmelkers. Dat moeten we keihard aanpakken!"

Lees verder
16 november 2017

Bewoners Tuinzigt accepteren alternatief eerbetoon Ramon Dekkers

Foto: SP

Initiatiefneemsters Ivonne Peeters en Ciska Jansen accepteren het voorstel van de gemeente voor een alternatief eerbetoon aan sportlegende Ramon Dekkers. Een levensgroot portret van de achtvoudig wereldkampioen Thai- en kickboksen op een muur in de wijk Tuinzigt, wordt geblokkeerd door burgemeester Paul Depla. De reden hiervoor zijn de vermeende banden met motorclub Satudarah. Het voorstel vanuit de gemeente is nu dat er wel muurschilderingen komen met verwijzingen naar helden uit Tuinzigt waaronder Dekkers, maar dus geen portret. SP Breda die samen met de fractie Elbertse/Groeneweg in het geweer kwam tegen de verdachtmakingen aan het adres van Dekkers, respecteert het besluit van de inwoners van Tuinzigt. "Wat aanvankelijk begon als een eerbetoon aan hun held, dreigde uit te draaien op juist het tegenovergestelde", zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Goed dat Ivonne en Ciska die al zoveel moois voor Tuinzigt hebben gedaan de afgelopen jaren, hun energie weer gaan steken in nog meer mooie dingen voor de wijk!"

Lees verder
14 november 2017

Gemeente gaat bemiddelen tussen initiatiefnemers Tiny Houses en grondeigenaren

Foto: SP

De gemeente moet voortaan initiatiefnemers van Tiny Houses in contact brengen met grondeigenaren en hen wijzen op de (planologische) mogelijkheden. Dat voorstel van SP Breda, mede ingediend door GroenLinks, kreeg donderdag de steun van de overgrote meerderheid van de Gemeenteraad. Uit eerdere raadsvragen van SP Breda bleek dat Breda zelf vrijwel geen gronden meer in het bezit heeft die hiervoor in aanmerking komen. “Toch telt onze stad nog veel braakliggende terreinen die geschikt zijn voor tijdelijke invulling zoals Tiny Houses”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “De particuliere initiatiefnemers van zo’n zelfvoorzienend huisje, hebben vaak niet het nummer van de grote ontwikkelaars in hun mobieltje. De wethouder wel. Vandaar onze oproep aan het college om als bemiddelaar op te treden en zo lef en eigen initiatief te stimuleren!” 

Lees verder
13 november 2017

Carnaval is terug in ‘de Til’

Foto: SP

De Giegeldonkers vierden 11de van de 11de na vele jaren weer in hun vertrouwde buurthuis, voorheen genaamd De Beemdentil. Een lang gekoesterde wens uit de buurt ging daarmee in vervulling. De sfeer zat er dan ook zaterdagavond direct goed in. De blaaskapellen kregen de voetjes al snel van de vloer. Het werd helemaal goed toen bekend werd dat Prins Antonius zich voor het derde jaar op rij had laten strikken. "Jij krijgt die lach niet meer van mijn gezicht", zingen Peter en Cocky Nuijten, Giegeldonkers van het eerste uur. "Dit is een mooie beloning voor ons jarenlang knokken. Carnaval hoort hier in dit buurthuis, dit pakken ze ons nooit meer af".

Lees verder
13 november 2017

SP-actie Heerbaan is geen Racebaan

Foto: SP

Zaterdag was een grote SP-delegatie aanwezig op winkelcentrum Heusdenhout en de Heerbaan om daar actie te voeren tegen het hard rijden op de Heerbaan. Dit, omdat veel automobilisten harder rijden dan de toegestane 50 kilometer per uur per uur, 30 kilometer in de zijstraten. SP’er Pierre van Leent: “Alle lantaarnpalen op de Heerbaan zijn voorzien van bordjes met ‘50’, bezoekers werden begeleid bij het oversteken en natuurlijk er zijn er veel gesprekken gevoerd bij de SP-caravan.”

Lees verder
13 november 2017

Mondiaal Centrum Breda bestaat 2 jaar

Foto: Mondiaal Centrum Breda

Een bonte verzameling van Bredanaars kwam zaterdagmiddag bijeen aan de Roland Holststraat. Het Mondiaal Centrum vierde zaterdag haar tweejarig bestaan. De gezellige drukte van zeker 150 mensen bewijst het succes van het Centrum. Ieder stond er met een eigen culturele achtergrond en met een open nieuwsgierige houding naar de cultuur van die ander. SP-burgerraadslid en vrijwilliger bij het Mondiaal Centrum, Rachied Benabbou, feliciteert de initiatiefnemers. "Het is een fijne vertrouwde plek geworden waar mensen graag naar toe komen. Zeker de vluchtelingen en statushouders die met vragen rondlopen of nog onzeker zijn of ze wel in Nederland mogen blijven".

Lees verder

Pagina's

U bent hier