h

Sloop Zaart

6 december 2017

Laat ze niet winnen

Mijn tijdlijn op twitter was druk vandaag. De documentaire van 2DOC over Beerput Nederland maakt wat los. Het ging over milieucriminaliteit. Iets waar ik in een vorige baan tegen streed. Bottumline van de reacties in mijn tijdlijn: "Dit kan niet waar zijn" en "Nederland is een ziek, verachterlijk, onbetrouwbaar, corrupt land geworden.. #politiek #walg". Na het zien die documentaire is dat lastig te ontkennen natuurlijk, en daarom blijven we strijdbaar. Laat ze niet winnen. Mondige mensen hebben we nodig. Mensen die durven opstaan.  Gedeputeerde Henri Swinkels is zo iemand.

Lees verder
4 oktober 2016

Breda zet grote stappen richting meer betaalbare woningen

Foto: SP
Breda investeert 2 miljoen euro in het versneld bouwen van 1000 sociale huurwoningen. Dat blijkt uit de deze week gepresenteerde Begroting 2017. Ook krijgt de oproep van de SP om nog dit jaar te starten met de bouw van tijdelijke woningen, concreet vorm. Zo komt er op een braakliggend terrein in de Haagse Beemden, een wijkje met 30 tijdelijke woningen. "Mede dankzij het voortdurend hameren op het tekort aan betaalbare woningen, is dit besef er inmiddels raadsbreed", zegt SP-raadslid René Spiegels. "Wij zijn er blij mee dat er nu ook concreet geld en plannen zijn om voor het eerst sinds vele jaren, een groot aantal betaalbare woningen toe te voegen."

Lees verder
22 oktober 2015

Het kan wel - Boekpresentatie Emile Roemer

Foto: SP
Donderdag 29 oktober presenteert Emile Roemer zijn nieuwe boek Het kan wel in de Centrale Bibliotheek te Breda. In Het kan wel trekt Emile Roemer erop uit om antwoorden te vinden op actuele vragen. Waarom mogen we vluchtelingen niet in de steek laten? Waarom zijn bedrijven beter af met mensen in vaste dienst? Waarom betalen zo veel multinationals zo weinig belasting? Is een zorg mogelijk die gemoedelijk en gastvrij is? Roemer bezoekt een opmerkelijk sociale multinational en een volksbuurt vol activisten. Hij ontmoet bijzondere leerlingen op de praktijkschool en opstandige studenten aan de universiteit. Eén hoofdstuk springt er in het bijzonder uit: de strijd van de bewoners van de Zaart in Breda voor het behoud van hun goedkope huurflats.Lees verder
8 oktober 2014

Emile Roemer bezoekt de Zaart

SP partijleider Emile Roemer bracht vrijdag een bezoek aan de Zaart in Breda. Met grote regelmaat bezoekt hij wijken in het land waar de SP samen met bewoners het verschil heeft kunnen maken. Boeimeer – en dan in het bijzonder de Zaart – is zo’n wijk. Als in 2010/2011 de huurderscommissie onder de bezielende leiding van Anneke Baardman en de SP niet in actie waren gekomen, waren de 48 goedkope huurappartementen aan de Zaart namelijk gesloopt.

Lees verder
18 januari 2011

Sloop Zaart afgeblazen!

De voorgenomen sloop van 48 goedkope huurappartementen aan de Zaart is van de baan. Dat kregen de bewoners maandagavond in een bijeenkomst te horen. Woningcorporatie WonenBreburg heeft de knoop doorgehakt. De vaak hoogbejaarde bewoners die in overgrote meerderheid tegen de sloop van hun flatjes waren, zijn uitzinnig van vreugde. Voorzitster van de huurderscommissie Anneke Baardman: “We zijn heel blij hier te mogen blijven wonen. We zijn opgelucht dat WonenBreburg uiteindelijk toch in heeft gezien dat slopen van nog prima woningen eeuwig zonde is.”

Lees verder
27 december 2010

Ook raad tegen sloop Zaart

Woensdag jl. hebben bewoners van de Zaart samen met de SP een kerstkaart bezorgd bij WonenBreburg. In reactie hierop heeft WonenBreburg bij monde van directeur Ton Streppel op de rol van de gemeente gewezen. Sloop heeft ook bij WonenBreburg niet de voorkeur maar zij voelen zich genoodzaakt. Om afspraken met betrekking tot de bouw van GWI-woningen (Geschikt Wonen voor Iedereen) na te komen moet er gebouwd worden.

Lees verder
22 december 2010

Bewoners Zaart bezorgen WonenBreburg kerstkaart

Samen met onder andere SP Tweede Kamerlid Paulus Jansen hebben bewoners van de Zaart een enorme kerstkaart bezorgd op het kantoor van WonenBreburg. Op de kaart staan portretten van de veelal oudere bewoners. Hiermee hopen zij de woningcorporatie ervan te overtuigen hun appartementen niet te slopen. Voorzitster van de huurderscommissie Anneke Baardman: “Wij wensen WonenBreburg fijne feestdagen. Hopelijk gunnen ook zij ons een onbezorgd 2011.”

Lees verder
21 november 2010

Wel taart, geen feest!

Wel taart, geen feestZaterdag jongstleden kregen wij als SP-fractie een lekkere slagroomtaart aangeboden van de bewoners van de Zaart in de wijk Boeimeer. WonenBreburg wil de flats aan de Zaart slopen om er nieuwbouw te kunnen plegen. De vaak oudere bewoners worden dan gedwongen te verhuizen. De SP steunt de bewoners in hun strijd dit te voorkomen. Vandaar deze taart uit dankbaarheid.

Lees verder
23 oktober 2010

Onderzoek WonenBreburg: Zaart slopen

Gisteravond is aan de bewonerscommissie van de Zaart het langverwachte haalbaarheidsonderzoek gepresenteerd. De weinig verrassende conclusie kwam toch als een mokerslag aan bij de bewoners: WonenBreburg blijft bij haar besluit de 48 sociale huurappartementen te willen slopen. Bewoners en de politiek hebben zes weken de tijd om te komen met een reactie. Een geëmotioneerde Anneke Baardman, voorzitter van de huurderscommissie, geeft te kennen er geen vertrouwen in te hebben dat WonenBreburg hun reactie serieus neemt. “Ons lot ligt nu in de handen van wethouder Bergkamp.” Aldus Baardman. Bij een eerder bezoek aan de Zaart heeft de wethouder aangegeven geen voorstander te zijn van de sloop van deze in prima staat verkerende flatjes. Baardman: “WonenBreburg verschuilt zich achter het GWI-beleid wat moet zorgen voor voldoende woningen voor ouderen in de wijk. Maar de mensen die ze nu uit hun huis willen zetten zijn juist voor meer dan 70% senioren!”

Lees verder
23 juni 2010

Strijd om Zaart wordt heviger

Woningcorporatie WonenBreburg wilt de in prima staat verkerende flatjes aan de Zaart gaan slopen. Na jaren van onzekerheid is het wachten nu op een haalbaarheidsonderzoek wat in oktober meer duidelijk zal moeten geven. Wie denkt dat de bewoners en de SP de uitkomsten van dit onderzoek rustig af gaan zitten wachten, heeft het flink mis.

Lees verder

Pagina's

Volg SP Breda

U bent hier