h

Buurten in de buurt

10 oktober 2017

Update 'Red ons winkelcentrum!'

Foto: SP

Nog geen twee weken onderweg en nu al heeft SP Breda met de actie Red ons winkelcentrum! honderden mensen persoonlijk gesproken en vele duizenden bereikt. En dit is pas het begin! Het beeld dat veel bewoners zich zorgen maken over de leefbaarheid in de wijk wanneer het winkelaanbod verder verschraald, kregen wij bevestigd in de gesprekken aan de deur. Uit de reacties van de winkeliers komen naast de komst van Stada Stores en de Mega Jumbo, ook diverse andere redenen naar voren. Denk hierbij aan te hoge huren, de economische crisis of dat steeds meer via internet wordt besteld. SP-fractievoorzitter Bas Maes: "Waar iedereen het wel over eens lijkt, is dat nog eens 10.000m² - twee voetbalvelden! - aan winkeloppervlak erbij, de winkelcentra in de omliggende wijken en dorpen geen goed zal doen!"

Lees verder
7 oktober 2017

SP Breda in Tuinzigt en Heuvel voor 'Red ons winkelcentrum!'

Foto: SP

Vandaag trok SP Breda de Heuvel en Tuinzigt in om met inwoners en winkeliers in gesprek te gaan over de gevolgen van nog meer winkels bij Stada Stores. Op de winkelcentra Dr. Struyckenplein, Msg. Nolensplein en Tuinzigt werd met winkeliers gesproken. In de omliggende buurten werden ook de eerder deze week verspreide enquêtes weer opgehaald. “Aangezien de winkels op het vernieuwe Dr. Struyckenplein nog niet zo lang open zijn, is het voor winkeliers soms moeilijk te zeggen wat nu de gevolgen zijn geweest van Stada Stores op hun omzet”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Maar velen van hen vrezen wel de gevolgen van de komst van nog eens 10.000m² aan winkels daar!”

Lees verder
30 september 2017

SP Breda op pad voor 'Red ons winkelcentrum!'

Foto: SP

Vandaag trok SP Breda de Haagse Beemden en Prinsenbeek in om met inwoners en winkeliers in gesprek te gaan over de gevolgen van nog meer winkels bij Stada Stores. Op de winkelcentra Heksenwiel, Donk en in Prinsenbeek werd met winkeliers gesproken. In de omliggende buurten werden ook de eerder deze week verspreide equêtes weer opgehaald. Winkelcentrum De Berg volgt begin komende week. Vanwege de vele gesprekken en reacties, was daar vandaag geen tijd meer voor. “Gelet op het aantal en de aard van de reacties durf ik wel te zeggen dat het enorm leeft!”, constateert SP-raadslid Dirk Uijl. “Alhoewel niet iedereen ervan overtuigd is dat de komst van Stada Stores de enige reden is van de terugloop, vreest vrijwel iedere winkelier de komst van nog meer winkels.”

Lees verder
25 september 2017

SP Breda start campagne ‘Red ons winkelcentrum!’

Foto: SP

Naar aanleiding van de zorgen die door diverse wijk- en dorpsraden en winkeliersverenigingen zijn geuit over de mogelijke komst van nog meer winkels bij Stada Stores, start SP Breda met een enquête onder inwoners en winkeliers. Deze week trekt de partij Prinsenbeek en de Haagse Beemden in om het gesprek aan te gaan. De komende weken volgen Princenhage, Tuinzigt, Heuvel en Hoge Vucht. Online kan de vragenlijst nu al voor al die wijken en dorpen ingevuld worden. SP-fractievoorzitter Bas Maes: “Hoe groter de respons des te moeilijker kan de gemeente later dit jaar bij een besluit over de verkoop, voorbij gaan aan de terechte zorgen.”

Lees verder
11 september 2017

In beweging

"Even opnieuw kennis maken, wethouder". De zoveelste die zich afgelopen week meldde. Haast niet meer bij te houden zo hard gaat het ineens. Het lijkt wel of alle ambtenaren om mij heen afgelopen maanden een nieuwe functie hebben gekregen. De ene na de andere begint aan een nieuwe klus. En ze hebben er zin in. Na drie jaar is het daar dan plots. De dynamiek op het stadskantoor waar we naar op zoek waren. Doen wat nodig is, doen wat goed is voor de stad, doen waar je energie van krijgt; in plaats van vast zitten aan je functie, afdeling en je visitekaartje. 

Lees verder
4 september 2017

Na Heusdenhout Bruist ging SP Breda ook de wijk in

Foto: SP
 Een week na Heusdenhout Bruist is SP Breda op zaterdag 2 september de wijk in gegaan. In de straten rondom de Heusdenhoutsestraat belden zij aan. Dit leidde tot gezellige en vruchtbare gesprekken met een flink aantal buurtbewoners. De SP’ers zagen een buurt waar mensen fijn wonen. Een jonge buurt met veel kinderen. Ook waren ze benieuwd naar de net aangelegde fietsstraat en het gevoel van veiligheid in de buurt. SP-voorzitter Michel Verschuren over de fietsstraat: “Veel bewoners zien het als een goede ontwikkeling dat men de vaart uit de straat probeert te halen. Het is wennen voor de automobilisten en het creëert soms ook echt gevaarlijke situaties. Al met al was men voorzichtig positief.” Waar men zich meer zorgen over maakte waren de oversteekplaatsen op de Heerbaan. In de afgelopen jaren zijn daar een flink aantal (zware) ongelukken geweest en in een wijk met veel jonge kinderen is het zaak om goed naar de verkeersveiligheid te kijken van deze drukke weg. Ook waren er klachten over drugsdealers, verloedering en rommel op de straten.

Lees verder
28 augustus 2017

SP Breda op Heusdenhout Festival

Foto: SP
 Zaterdag stond SP Breda in het kader van de 10 Wijken- en Dorpentour op het Heusdenhout Festival. Op deze gezellige, zonnige middag werden veel gesprekken gevoerd met bewoners. “Natuurlijk komt dan aan de orde wat er zo mooi is aan het wonen in deze wijk, maar ook over wat er beter kan.”, zegt SP-voorzitter Michel Verschuren. “Vooral als het gaat om zaken als parkeren, verkeersveiligheid en overlast kijken we hoe we als partij bij kunnen dragen aan een mogelijke oplossing. Los van gezellig is het dus vooral ook nuttig dat we er vandaag stonden!”Lees verder
21 augustus 2017

10 Wijken- en Dorpentour op Heusdenhout Festival

Foto: SP

Na de Wisselaar, Tuinzigt en IJpelaar staat aanstaande zaterdag al weer de vierde editie van de 10 Wijken- en Dorpentour op de agenda. Ditmaal staat SP Breda niet zoals gebruikelijk met de caravan op een buurtplein, maar op het Heusdenhout Festival! "Iedere laatste zaterdag van de maand trekken we een wijk of dorp in. Met een team van vrijwilligers en experts gaan we in gesprek met mensen”, zegt SP-afdelingsvoorzitter Michel Verschuren. Allerlei vragen, opmerkingen of problemen waar mensen mee zitten kunnen ter sprake komen. “We kijken dan meteen of we hen ter plekke van advies kunnen voorzien of dat het wellicht aanleiding is om er ook politiek vervolg aan te geven.”

Lees verder
25 juni 2017

10 wijken- en dorpentour in Tuinzigt

Foto: SP
 Afgelopen zaterdag was het de tweede editie van de 10 Wijken- en Dorpentour van de SP. Dit keer was de caravan van de SP in de wijk Tuinzigt te vinden. Ook wethouder Patrick van Lunteren was aanwezig.  Zowel met jong als oud is gesproken over verschillende onderwerpen, waarbij direct werd gekeken of de SP te hulp kon schieten. Zo zijn er o.a. 30 km-bordjes opgehangen om een kleine bijdrage te leveren tegen de volgens bewoners onveilige situatie op de Meidoornstraat. “Van voorzieningen tot praktische zaken, alles kwam voorbij”, zegt SP-bestuurslid Adi Vranac. “Door op deze manier de buurten in te gaan, is de SP altijd op de hoogte van wat de inwoners van onze wijken dorpen echt willen!”Lees verder
3 juni 2017

SP in de buurt

Foto: SP
 Van Heerlen tot Nij Beets, van Breda tot Assen, zaterdag trokken duizenden SP'ers de buurt in om met mensen te knokken voor sociale verandering. Voor meer betaalbare woningen, voor goede zorg, voor zeggenschap over wat van ons allemaal is. In Breda bestond de groep activisten uit maar liefst 20 mensen. "Met zo'n grote groep de buurt in trekken geeft nog meer energie!", vertelt afdelingsvoorzitter Michel Verschuren enthousiast. "Daarnaast hebben we veel verhalen gehoord van de inwoners van Tuinzigt. Hier gaan we met de mensen zelf de komende tijd mee aan de slag!"

Lees verder

Pagina's

U bent hier