h

Blog

19 juli 2017

Pretpakket

"Wow, wow, twee moestuintjes!!". Ze was helemaal door dolle heen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp deelt dit jaar 300 zomerpretpakketten uit. Daarin zit echt van alles. Van moestuintjes, kleurboeken, spelletjes tot een paar mooie dagtrips naar bijvoorbeeld de Efteling. De pakketten zijn bedoeld voor kinderen die niet op vakantie kunnen omdat het gezin in armoede leeft. 48 van de 300 pakketten komen terecht in Breda.

Lees verder
10 juli 2017

Ik heb een kei verlegd op aarde

Soms word je echt verrast als wethouder. (jaja spellingscontrole,
met twee rr-en). Ik moest iets komen doen bij de aftrap van een wijkplatform, in
de Blauwe Kei. Een heel rustige wijk waar iedereen prettig woont en verder niet
zo veel reuring is. Er was al tien jaar geen wijkraad of iets dergelijks meer. Ook
niet nodig blijkbaar. Want, denkend aan de Blauwe Kei zie je tevreden mensen
rustig door het leven gaan. Met niet al te hoge verwachtingen over opkomst
en organisatiegraad reed ik dus die kant op. Staan er zo’n 200 mensen op het

Lees verder
5 juli 2017

Bouwtoezicht

Een week of twee geleden liep ik, als wethouder Bouw en Woning Toezicht  een paar uur mee met Dorian, een van onze bouwinspecteurs. Hij bezocht de bouw van de evenementenhal op Breepark. Wat een complex wordt dat, zeg. Een gigantische grote hal met daarnaast nog eens drie verdiepingen aan eetgelegenheden, een bowlingbaan bovenop en een indoor kinderspeelplaats er tegenaan. Redelijk complex om te bouwen. Onze bouwinspecteurs zijn er dan ook regelmatig te vinden, om de bouw goed te volgen. 

Lees verder
26 juni 2017

Polen in Breda

"Kocham cię tak, jak??? jak ptaka ptak". Het begin van het refrein van het eerste poolse liedje dat ik leerde. 22 jaar geleden begeleide ik een aantal uitwisselingen tussen Poolse en Nederlandse scholieren. Rond het kampvuur gaat dat uitwisselen snel, door sterke verhalen, gedeelde helden als indertijd voetballer Wlodi Smolarek en door samen zingen van liedjes. Sindsdien heb ik altijd een zwak gehad voor Polen.

Lees verder
21 juni 2017

Samen Buurten

Afgelopen anderhalf jaar fietste ik, als wethouder Wijkenzaken, elke maand een buurt in. Met mij mee fietsten raadsleden, journalisten en geintereseerde Bredanaars. We gingen op zoek naar positieve energie van mensen die iets doen voor hun buren, buurt, wijk of dorp. Onbaatzuchtig en liefst zonder al te veel bemoeienis van ons als gemeente. Fantastische ontmoetingen werden het, waar ik hier menig blog over heb geschreven. Ontmoetingen ook waar ik veel goede moed en een nog positiever mensbeeld aan heb over gehouden.

Lees verder
12 juni 2017

Waar bemoei je je mee?

 

Als nieuwbakken wethouder vroeg ik directeur van het IMW, Jeroen Berkhout: Waar bemoei je je mee?". Niet omdat hij zich perse met mijn zaken bemoeide hoor. Nee, hij sprak steeds over bemoeizorg. "Rij vooral eens een dagje met onze mensen mee". Ik dacht er aan terug afgelopen donderdag bij het 50 jarige bestaan van IMW.

 

Lees verder
31 mei 2017

He Donald

Kippenvel even, toen de brief werd bezorgd op het stadskantoor. Een teken van leven. Zat een geeltje op geplakt: “Kan er geen vraag in ontdekken, alleen dat Patrick vooral Patrick moet blijven”. Ik heb het ze uitgelegd. Mooi verhaal bro dat we te vertellen hebben. Ik had eigenlijk een blog over Adje willen schrijven. Helaas onverwacht uit het hart van Breda gerukt.  Maar een brief van jou kan ik natuurlijk niet negeren.

Lees verder
13 mei 2017

De bedoeling

Dokter Biemans, De tuinman in Rotterdam, was vrijdagochtend weer een genot om naar te luisteren. Wars van elk systeem, wars van elke procedure, wars van gedoe. Met zijn poten in de klei trekt en sleurt hij in Rotterdam het ene na het andere succesvolle buurtproject uit de grond. Reken mij af op resultaat niet op lijstjes. Want wat is u eigenlijk de bedoeling van alles? Een groene gezonde kindvriendelijke wijk, toch?

Lees verder
11 mei 2017

Blij met een dode …. Letter

De vrijdagavond voor mijn vakantie had ik in de skybox bij NAC een tiental Bredase jongeren. Met ze mee mochten mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij het thema kindvriendelijke stad. Naast een mooie overwinning op FC Oss nam ik ook een vraag mee: Wat ik nodig heb van het stedennetwerk Child Friendly City’s? In de hangmat kun je lekker over nadenken en weer even de hoofdlijn pakken.

Lees verder
22 april 2017

Je zou er zo willen wonen

'Je zou er zo willen wonen toch, wethouder?'.  Hij maakte vrijdagmiddag een grapje. Maar, waarom niet.  Het bruist er aan alle kanten. Stadslandbouw, zelf ontworpen buurtpark, drie goed bezochte wijkcentra, een goed draaiend winkelcentrum, een sfeervolle kinderboerderij en een heel actieve groep mensen die het wijkplatform trekken. Een mooi mix van mensen uit alle hoeken van de wereld en van alle pluimages. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier