h

Blog

21 februari 2018

Democratische vernieuwing

“Mag ik een half kwartiertje van je tijd om wat te vragen over Breda Begroot”. een voorzichtige vraag van een journalist van een landelijk dagblad. Gelet op de groeiende landelijke aandacht doen we het blijkbaar lang zo gek nog niet met de democratische vernieuwing in Breda.

Lees verder
6 februari 2018

Breda Asbestvrij

Als geen ander weet hij zaken op de agenda te zetten. Zo vergeet ik nooit die ochtend ver weg in zuid-oost Groningen. Koud en winderig was het en hij klom in een hoogwerker om met zijn sleutel mos en asbestvezels van de koeienstal af te krabben. Zo presenteerde hij ons rapport 'Help asbest het dak af'.

Lees verder
25 januari 2018

Gezinshuis El Noor

Mooi hè wethouder, bijna een hele spread? 

Een wat? 

Lees verder
15 januari 2018

Na de verkiezingen gaan we gewoon verder, toch

…. 3 jaar geleden werd ik wethouder wijkzaken. Veel sentiment en veel gezeur aan mijn tafel ove mensen die iets wel of niet mogen, mensen die ontevreden zijn en over miniscule bedragen die wel of niet toegekend werden. Alleen maar negativiteit. Daar werd ik helemaal niet blij van. En als ik niet blij ben, wordt het er niet leuker op. Niet voor mijzelf en niet voor anderen. Terwijl ik zeker wist dat er zoveel moois gebeurt in onze stad. Ik moest naar buiten. Weg bij die vergadertafels. En ik niet alleen, ook al die mensen die zeuren moeten maar mee. We gaan fietsen!

Lees verder
8 januari 2018

Princenhage, off the beaten track

Op vakantie neem ik altijd de Lonely Planet mee voor alle tips en trucs in het vakantieland. Voorin staan de standaarddingen die je moet zien; de grote tempels, kerken en moskeeën, de stranden en de lekkerste eettentjes. Achterin wordt het pas leuker. Daar vind je die onontdekte pareltjes. Off the beaten track, de gebaande paden af, heet dat hoofdstuk. Daar waar de massa nog niet komt, maar wat wel tof is. Princenhage is zo’n plek bij uitstek.

Lees verder
22 december 2017

Goede Jeugdhulp

“Geen grapjes nu over andere regio’s Patrick, het is feest in WBO” aldus een zorgaanbieder afgelopen woensdag. Op het stadskantoor tekenden we de contracten met alle aanbieders van jeugdhulp. Het werd een feestelijk moment. Want er valt wel wat te vieren. In West Brabant Oost doen we namelijk zaken op basis van gelijkwaardigheid. In goed overleg met elkaar, met respect voor ieders belang en vooral met het kind centraal. 

Lees verder
13 december 2017

Sterren van Morgen

"Samen, Samen! Ziggy naar voren! Lars laat die man nou, jij moet naar buiten! Lekker Mootje!" Hij ging helemaal los langs de zijlijn. En zo ken ik hem ook, altijd vol vuur. Een maand eerder aan mijn tafel spatte het ook van Amine af. Ze weten niet wie ik ben en wat ik doe voor die jongens. Ze sturen me weg bij de thematafels waar subsidie wordt verdeeld. Heb jij wel respect voor mij wethouder?

Lees verder
6 december 2017

Laat ze niet winnen

Mijn tijdlijn op twitter was druk vandaag. De documentaire van 2DOC over Beerput Nederland maakt wat los. Het ging over milieucriminaliteit. Iets waar ik in een vorige baan tegen streed. Bottumline van de reacties in mijn tijdlijn: "Dit kan niet waar zijn" en "Nederland is een ziek, verachterlijk, onbetrouwbaar, corrupt land geworden..

Lees verder
27 november 2017

Daar worden we helemaal gek van

“Daar worden we toch helemaal gek van wethouder. Vier keer ging dat gat open, op dezelfde plek. Telkens weer een busje met een andere werkman. De laatste drie keer gingen de buren naar buiten om die mannen te waarschuwen. “Daar zit een dode leiding. Daar kun je geen elektriciteit op aansluiten.” “Niks mee te maken, dit is mijn opdracht en de schep gaat de grond in.” Zoveel onzinnig werk wordt verricht. 

Lees verder
22 november 2017

Fietsen in de Linie

De laatste dit, de laatste dat. Het is nu al begonnen. De kiezer is er nog totaal niet mee bezig. Maar wij als College van Burgemeester en Wethouder moeten al bijkans op de handen gaan zitten. Maart zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. Nog een paar dingen in de steigers zetten maar niet te veel meer opstarten. Rare tijden eigenlijk. Afgelopen dagen de laatste officiele retraite. Vorige week donderdag de laatste officiele fietstocht de wijken in, De Linie deze keer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier