h

Blog

16 oktober 2017

Eeuwig optimisme

"Schorsing! dat is onze kans Patrick, kunnen we toch even naar Emissa". Collega Marianne De Bie voelde het moment goed aan. We baalden allebei verschrikkelijk van de vervroegde begrotingsbehandeling. Donderdagmiddag al om 16.00 uur beginnen. Dat betekende dat we de lancering van het Syrische catering bedrijf Emissa moesten missen. De nieuwe start van nieuwkomers Mohammed en Nisreen. We konden in dat uurtje schorsing nu toch even langs. Even proeven van al het lekkers dat zij op tafel weten te zetten. En vooral waardering uitspreken voor hun doorzettingsvermogen.

Lees verder
9 oktober 2017

Ervaringsdeskundige

Waarom zo de nadruk op dat stuk ervaring. Het gaat toch om de deskundigheid? Even prikkelen die hap, dacht ik. Wat zakelijker bekijken. Gratis meepraten met de wethouders en zorgbestuurders is fijn voor de boekhouder maar doet geen recht aan jullie verhaal. We betalen wel vaker externen voor hun deskundige inbreng. Jou deskundigheid is toch ook van waarde. Jij hebt die opgedaan door te leven, een ander vooral door te lezen. Het is maar net wat nodig is. In de discussies over zorg heb ik vaak liever te maken met die eerste.

Lees verder
2 oktober 2017

Door de ogen van bewoners

We moeten aanbellen bij mensen. En luisteren naar hun verhaal. Even dacht ik dat ik bij een SP-congres beland was. Maar dat was niet zo. Het was een congres van woningbouwcorporaties. Ze zoeken naar hun rol in de veranderende samenleving. De tijdgeest is dat iedereen langer thuis moet wonen en dat zorg en hulp beter in de vertrouwde omgeving kan plaats vinden. De druk die dat met zich mee brengt op wijken en buurten wordt groter en voornamelijk in de buurten waar zij veel woningen bezitten.

Lees verder
25 september 2017

Zolang er morgens komen, verlies je nooit

'He, wethouder mag jij wel door van de SP?' Tja, je ontkomt ook in Breda niet aan het gezeur. 'Wat vind jij er eigenlijk van, van dat boek en Jan en dat gedoe?'. Ik vind het intern geneuzel. Natuurlijk moet de partij mee veranderen met de tijd. Het is 2017. Dat er spanning zit op de snelheid waarmee dit gebeurt is logisch en gezond binnen een partij. Daar moeten we niet te rigide in zijn. Maar het is vooral een interne kwestie. Papier is geduldig. De strijd voeren we buiten op straat.

Lees verder
19 september 2017

Breda Barst brengt het samen

"Hé wethouder, ken jij niet iemand?". "Ja, hoor wel een paar". "Haha, niet te bijdehand, hè". Met Marlous kun je tenminste normaal praten. "Nee, serieus ken je niet iemand die wat weet over toegankelijkheid voor gehandicapten. Ik wil Breda Barst toegankelijk maken". Dat kan er maar een zijn.

Lees verder
15 september 2017

Particpatieverklaring

Zo, er zijn weer wat Hollanders tevreden. Er zijn weer wat formuliertjes getekend. Ik hoop dat u ook tevreden bent. In ieder geval van harte gefeliciteerd met dit feestelijke moment. En als gezegd is dit geen einde van een programma maar het begin. We gaan samen lol maken en genieten van al het moois dat Breda heeft te bieden. Zo sloot ik afgelopen woensdag de ondertekeningsceremonie van de participatieverklaring af. En zo ongeveer opende ik hem (gesproken woord telt):

Lees verder
11 september 2017

In beweging

"Even opnieuw kennis maken, wethouder". De zoveelste die zich afgelopen week meldde. Haast niet meer bij te houden zo hard gaat het ineens. Het lijkt wel of alle ambtenaren om mij heen afgelopen maanden een nieuwe functie hebben gekregen. De ene na de andere begint aan een nieuwe klus. En ze hebben er zin in. Na drie jaar is het daar dan plots. De dynamiek op het stadskantoor waar we naar op zoek waren. Doen wat nodig is, doen wat goed is voor de stad, doen waar je energie van krijgt; in plaats van vast zitten aan je functie, afdeling en je visitekaartje. 

Lees verder
4 september 2017

Beeldvorming

Het politieke seizoen is weer begonnen. Exact 201 dagen voor de verkiezingen kwam, zaterdagavond, de gemeenteraad informeel bij elkaar. Even bijpraten over de vakanties en natuurlijk alvast wat zaken op tafel leggen bij elkaar. Het wordt ook een bijzonder seizoen. Dat is niet alleen vanwege de naderende verkiezingen. Minstens zo spannend is het nieuwe vergadermodel, BOB. Dat staat voor Beeldvorming, Oordeelvorming en Besluitvorming. Een bestuurlijke innovatie voor Breda. Alles in de raad wordt anders en beter.

Lees verder
28 augustus 2017

Thuiskomen

Een van de 10 dingen die je moet doen om gelukkig te worden, verhuizen naar Noorwegen. Die tip kwam binnen via Twitter, net toen ik halverwege dat land ergens in Trondheim aan een pint lokaal gebrouwen bier zat. Ik kon me er alles bij voorstellen.

Lees verder
19 juli 2017

Pretpakket

"Wow, wow, twee moestuintjes!!". Ze was helemaal door dolle heen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp deelt dit jaar 300 zomerpretpakketten uit. Daarin zit echt van alles. Van moestuintjes, kleurboeken, spelletjes tot een paar mooie dagtrips naar bijvoorbeeld de Efteling. De pakketten zijn bedoeld voor kinderen die niet op vakantie kunnen omdat het gezin in armoede leeft. 48 van de 300 pakketten komen terecht in Breda.

Lees verder

Pagina's

U bent hier