h

Blog

13 december 2017

Sterren van Morgen

"Samen, Samen! Ziggy naar voren! Lars laat die man nou, jij moet naar buiten! Lekker Mootje!" Hij ging helemaal los langs de zijlijn. En zo ken ik hem ook, altijd vol vuur. Een maand eerder aan mijn tafel spatte het ook van Amine af. Ze weten niet wie ik ben en wat ik doe voor die jongens. Ze sturen me weg bij de thematafels waar subsidie wordt verdeeld. Heb jij wel respect voor mij wethouder?

Lees verder
13 december 2017

Sterren van Morgen

Samen, Samen! Ziggy naar buiten!
Lars laat die man nou, jij moet naar buiten! Lekker Mootje! Hij ging helemaal los langs de zijlijn. En zo ken ik hem ook altijd vol vuur. Een maand eerder aan mijn tafel spatte het ook van Amine af. Ze weten niet wie ik ben en wat ik doe voor die jongens. Ze sturen me weg bij de thematafels waar subsidie wordt verdeeld. Heb jij wel respect voor mij wethouder?

Lees verder
6 december 2017

Laat ze niet winnen

Mijn tijdlijn op twitter was druk vandaag. De documentaire van 2DOC over Beerput Nederland maakt wat los. Het ging over milieucriminaliteit. Iets waar ik in een vorige baan tegen streed. Bottumline van de reacties in mijn tijdlijn: "Dit kan niet waar zijn" en "Nederland is een ziek, verachterlijk, onbetrouwbaar, corrupt land geworden..

Lees verder
27 november 2017

Daar worden we helemaal gek van

“Daar worden we toch helemaal gek van wethouder. Vier keer ging dat gat open, op dezelfde plek. Telkens weer een busje met een andere werkman. De laatste drie keer gingen de buren naar buiten om die mannen te waarschuwen. “Daar zit een dode leiding. Daar kun je geen elektriciteit op aansluiten.” “Niks mee te maken, dit is mijn opdracht en de schep gaat de grond in.” Zoveel onzinnig werk wordt verricht. 

Lees verder
22 november 2017

Fietsen in de Linie

De laatste dit, de laatste dat. Het is nu al begonnen. De kiezer is er nog totaal niet mee bezig. Maar wij als College van Burgemeester en Wethouder moeten al bijkans op de handen gaan zitten. Maart zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. Nog een paar dingen in de steigers zetten maar niet te veel meer opstarten. Rare tijden eigenlijk. Afgelopen dagen de laatste officiele retraite. Vorige week donderdag de laatste officiele fietstocht de wijken in, De Linie deze keer.

Lees verder
8 november 2017

Pleegvaders

Woensdagmiddag had ik een leuk lunchgesprek met Paul en Bennie, twee pleegvaders. Ze zagen de reclame voor ‘Het vergeten kind’ op tv en meldden zich direct aan. Al langer hadden ze een kinderwens. Adoptie is dan een logisch eerste gedachte. Dat er ook in Nederland zelf zoveel kinderen op zoek zijn naar lieve zorgzame ouders hadden ze tot dan toe niet beseft. “Als we daar een steentje aan bij kunnen dragen is dat natuurlijk fantastisch”. 

Lees verder
4 november 2017

Brainwash

Er moeten eilandjes komen binnen het systeem. Ze waren het er over eens vorige week zaterdag, Naomi Klein, Joris Luyendijk en Srecko Horvat. Tijdens het openingsdebat van het Brainwash festival in Amsterdam zochten ze direct de confrontatie met de wereldorde. De neo-liberale krachten hebben ons wereldwijd in de greep. We moeten de betere wereld dus van binnenuit voor elkaar boksen. Eilandjes creëren waarin het systeem verandert is de enige weg.  Hard nodig om de grote crises van deze tijd het hoofd te bieden.

Lees verder
23 oktober 2017

De huizen van Toontje

“Jongens, ik heb weer een plantje gekregen”, meldde ik in de staf Stedelijke Ontwikkeling. “Dit keer geen vergeet-me-nietje,  maar dat betekent toch dat het alweer niet vanzelf gaat aan de Hamdijk”. Toontje nam 3 en een 1/2 jaar geleden het inititief om een paar huizen te bouwen bij het woonwagenkamp. Er is nog wat ruimte en zo kunnen de kinderen van het kamp dicht bij hun ouders blijven. Dat sloot in 2014 perfect aan bij de toen net verworven UNESCO-status van immaterieel erfgoed voor de woonwagencultuur.

Lees verder
16 oktober 2017

Eeuwig optimisme

"Schorsing! dat is onze kans Patrick, kunnen we toch even naar Emissa". Collega Marianne De Bie voelde het moment goed aan. We baalden allebei verschrikkelijk van de vervroegde begrotingsbehandeling. Donderdagmiddag al om 16.00 uur beginnen. Dat betekende dat we de lancering van het Syrische catering bedrijf Emissa moesten missen. De nieuwe start van nieuwkomers Mohammed en Nisreen. We konden in dat uurtje schorsing nu toch even langs. Even proeven van al het lekkers dat zij op tafel weten te zetten. En vooral waardering uitspreken voor hun doorzettingsvermogen.

Lees verder
9 oktober 2017

Ervaringsdeskundige

Waarom zo de nadruk op dat stuk ervaring. Het gaat toch om de deskundigheid? Even prikkelen die hap, dacht ik. Wat zakelijker bekijken. Gratis meepraten met de wethouders en zorgbestuurders is fijn voor de boekhouder maar doet geen recht aan jullie verhaal. We betalen wel vaker externen voor hun deskundige inbreng. Jou deskundigheid is toch ook van waarde. Jij hebt die opgedaan door te leven, een ander vooral door te lezen. Het is maar net wat nodig is. In de discussies over zorg heb ik vaak liever te maken met die eerste.

Lees verder

Pagina's

U bent hier