h

Blog

22 april 2017

Je zou er zo willen wonen

'Je zou er zo willen wonen toch, wethouder?'.  Hij maakte vrijdagmiddag een grapje. Maar, waarom niet.  Het bruist er aan alle kanten. Stadslandbouw, zelf ontworpen buurtpark, drie goed bezochte wijkcentra, een goed draaiend winkelcentrum, een sfeervolle kinderboerderij en een heel actieve groep mensen die het wijkplatform trekken. Een mooi mix van mensen uit alle hoeken van de wereld en van alle pluimages. 

Lees verder
17 april 2017

Mannenopvang

Hij was donderdagavond al veroordeeld na de eerste scene. Vader was een narcist en een naar mannetje die alles verkeerd deed. Gelukkig was het maar een toneelstuk. Een premiere van wat ik voor het gemak een familiedrama noem. Het publiek kreeg in Podium Bloos nog wat kansen om in te grijpen, ook in de eigen oordeelsvorming. Die kans is er in de praktijk vaak niet, zo begreep ik een dag eerder bij een vader thuis. Ik stond boven aan zijn bucketlist.

Lees verder
11 april 2017

Echt

Al even geleden, bij zijn vertrek, gaf een topambtenaar mij een boek mee als dank voor de samenwerking. ‘Echt’ heet het, van Arjan Eleveld. Een mooie verhandeling over de dynamiek aan bestuurstafels. Gekonkel in een tijd waarin we juist moeten zoeken naar antwoord op de grote vraagstukken waar we voor gesteld zijn. Geld kan niet het doel zijn. Dat is slechts een middel op weg naar iets anders.
Lees verder

U bent hier