h

Mooiland weigert in gesprek te gaan met huurders

28 april 2023

Mooiland weigert in gesprek te gaan met huurders

Foto: SP

Dat lieten zij de bewoners van de appartementen in de Schorsmolen en de Bredase SP weten, nadat Mooiland uitgenodigd werd voor een bewonersavond op 9 mei. “Wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een zwartboek met daarin alle verhalen over de slechte communicatie, tochtklachten en achterstallig onderhoud en wilden deze op 9 mei persoonlijk overhandigen.” Aldus een teleurgestelde Maartje Verheijen. De afgelopen maanden heeft zij als bewoner samen met de Bredase SP huurders van de complexen van Mooiland bijgestaan met diverse klachten die zij ervaren.

Na een bewonersavond in december is besloten om samen met huurders een Zwartboek op te stellen over diverse misstanden. Op die bewonersavond lieten meer dan twintig bewoners van zich horen en later via de e-mail nog veel meer. Tocht, slecht functionerende ventilatiesystemen en gebrekkige communicatie kwamen vaak terug. Dat terwijl de bewoners al die tijd wel de volle huur moesten betalen.

Mooiland laat in een reactie weten dat ze niet aanwezig zullen zijn op 9 mei. Mooiland: ‘Uiteraard zijn we bereid om de meldingen die u heeft verzameld in het zwartboek in ontvangst te nemen. Wij reageren graag op het Zwartboek, maar niet op het moment en de locatie die u kiest’. Dat is tegen het zere been van de voorzitter van de Bredase SP Olaf van der Bruggen: “Ik hoop dat Mooiland zich bedenkt en alsnog een bestuurder naar de bewonersavond stuurt, want het zwartboek wel willen hebben, maar niet met je huurders in gesprek gaan is een klap in het gezicht van de mensen die maanden in de kou en ellende hebben gezeten.”

Vragenlijst Schippersdonk e.o.

 
1 Begin 2 Einde
Vul hieronder jouw klacht in over onderhoud of reparaties van jouw huurwoning van Alwel of omtrent communicatie met Alwel.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier